Mii de amenzi, la transporturile de marfă

Peste 4.300 de amenzi au fost aplicate de polițiștii de la Direcția Rutieră, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, într-o acțiune de verificare a transporturilor rutiere de mărfuri generale și mărfuri periculoase, timp de trei zile, la finalul lunii septembrie.

Au fost verificate 9.523 de camioane, iar, din totalul de 4.366 de sancțiuni, 423 au fost date pentru nerespectarea OG 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea tahografelor, 117 pentru încălcarea HG 69/2012 și 131, a altor acte normative privind transporturile rutiere. Totodată, 5 amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea HG 1175/2007 privind normele de transport rutier de mărfuri periculoase. Cele mai multe sancțiuni (3.561) au fost date pentru încălcarea Codului rutier, iar 129, a altor acte normative.

112 permise și 311 certificate de înmatriculare ridicate

Polițiștii au efectuat 5.604 testări cu aparatele pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului sau a altor substanțe, în urma cărora au reținut 17 permise de conducere de la șoferi depistați conducând sub influența alcoolului. În total, au fost reținute 112 permise auto, dintre care 18 pentru viteză mare, 34 pentru depășirea ilegală și 43 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 311 certificate de înmatriculare și imobilizate 51 de autovehicule, iar, în 11 cazuri, a fost suspendat dreptul de utilizare a autovehiculului. Au fost constatate 13 infracțiuni, dintre care 1 pentru conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului și 12 pentru alte fapte.

Inspectorii ISCTR au aplicat 363 de sancțiuni

Totodată, inspectorii ISCTR au verificat 1.640 de autovehicule destinate transportului de mărfuri și au aplicat 363 de sancțiuni contravenționale, dintre care 227 pentru nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și perioadelor de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora (OG 37/2007) și 71 pentru încălcarea HG 69/2012.

De asemenea, au fost aplicate 9 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor HG 1175/2007 privind aprobarea normelor de efectuare a activității de transport rutier de mărfuri periculoase în România, 56 pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative, fiind dispuse 30 de măsuri de imobilizare a autovehiculelor, 5 de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului și 3 măsuri de anulare a inspecției tehnice periodice.

Control la transporturile containerizate din Portul Constanța

Printr-o altă acțiune, polițiștii au controlat transporturile containerizate din porturile Constanța și Constanța Sud-Agigea, unde au aplicat 80 de amenzi în valoare de 23.445 de lei, au reținut 5 permise de conducere, 7 certificate de înmatriculare și au ridicat 3 seturi de plăcuțe de înmatriculare. Au fost verificate 399 de vehicule de transport marfă, 36 de camioane, au fost scanate 36 de containere și 205 controlate fizic. „Aceste activități au fost efectuate în urma derulării operațiunilor de import sau tranzit, atât prin realizarea unor controale fizice la rampele de control, cât și prin verificarea prin scanare a unor containere, prin intermediul sistemului mobil autonom de scanare a vehiculelor și containerelor, aflat în dotarea Serviciului de Poliție Transporturi Maritime”, potrivit IGPR.

Totodată, au fost legitimate 442 de persoane și efectuate 52 de testări cu aparatul alcooltest. „Pentru prevenirea încălcării normelor rutiere și pentru adoptarea unei conduite preventive a conducătorilor auto, polițiștii au acționat în filtre, instituite în porțile de intrare ieșire în/din porturi, unde a fost verificată existența documentelor legale necesare conducătorilor autocamioanelor și au fost efectuate testări pe linia consumului de alcool”, a precizat Poliția Română.

Magda SEVERIN

magda.severin@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.