PENNY va face distribuție cu Mercedes-Benz eActros

Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania a oferit companiei Step One Spedition un camion electric eActros 300, pentru a fi testat în condiții reale de trafic, deservind operațiunile de distribuție ale PENNY România.

Step One Spedition, companie specializată pe transportul door-to-door pentru clienți din retail și FMCG, a început, în luna noiembrie, testele cu eActros, imediat după ce prima unitate de acest tip a sosit în țară.

Camionul are masa maximă autorizată de 19 t și poate atinge o viteză de până la 89 km/h. Dispune de trei pachete de baterii, fiecare cu o capacitate de 112 kWh, ce asigură o autonomie de până la 300 km. Camionul, propulsat cu motoare electrice, poate fi încărcat prin intermediul unei stații cu putere de până la 160 kW. În ceea ce privește reîncărcarea, este nevoie de puțin peste o oră pentru ca bateriile să fie încărcate de la 20 la 80%, la o stație standard de încărcare rapidă, la o intensitate de 400 A.

Distribuție sustenabilă pentru PENNY

Transportului sustenabil și integrarea acestuia în operațiunile curente ale PENNY România reprezintă un element esențial în implementarea strategiei companiei de reducere a amprentei de carbon. „Este o mare realizare pentru noi să luăm parte la această premieră și să introducem, în operațiunile noastre, primul camion electric Mercedes-Benz eActros ajuns în România.

Transportul sustenabil este următorul pas din strategia noastră privind reducerea amprentei de carbon și a impactului pe care transportul clasic îl are asupra mediului înconjurător. Vom continua să facem toate demersurile necesare pentru a dezvolta cât mai mult transportul sustenabil, la nivelul întregii companii. Le mulțumim celor de la Step One Spedition și Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania pentru că au ales să demarăm împreună acest parteneriat, pentru un viitor mai bun”, a declarat Marek Dolezal, COO PENNY România.

Valeriu Zaharia, CEO Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania: „Așa cum am promis, primele camioane electrice Mercedes-Benz eActros au pornit la treabă, și în România. Suntem bucuroși că am oferit companiei Step One Spedition, unul dintre furnizorii inovatori de servicii de transport din țara noastră și partenerul nostru pe termen lung, primul nostru autocamion propulsat de motoare electrice. Primele evaluări confirmă, deja, performanța ridicată a modelului eActros, fapt ce ne conferă încredere în produs și succesul parteneriatului cu Step One Spedition și PENNY România pe drumul către transportul cu emisii zero.”

Bogdan Dragomir, manager Step One Spedition: „Ne dorim ca, prin utilizarea acestui camion electric, să stimulăm interesul clienților noștri de a promova acest tip de transport și de a înlesni trecerea de la transportul convențional, la cel verde. În același timp, considerăm că este necesară realizarea unui efort comun, susținut și prin implicarea autorităților, în vederea susținerii tranziției de la diesel, către autovehicule cu sisteme de propulsie alternativă, nepoluante.”

Tranziția Step One spre sustenabilitate

Înființată în 2009, compania de transport marfă, cu capital integral românesc, are în prezent o flotă de circa 150 de camioane specializate, dedicate transportului produselor alimentare ce necesită temperatură controlată și ambientală. Step One Spedition acordă o atenție deosebită transportului sustenabil și implementează permanent măsuri de reducere a impactului semnificativ asupra mediului, pe care segmentul de transport îl generează.

Amintim, aici, achiziția exclusivă a autotractoarelor Euro 6, care sunt reînnoite, la 4 ani, cu modele de ultimă generație, implementarea programelor de optimizare a curselor, pentru diminuarea numărului de kilometri fără încărcătură, sau utilizarea eficientă a camioanelor, pentru reducerea consumului de combustibil, cu efect direct asupra reducerii amprentei de carbon. „Asistăm, astăzi, la un moment istoric pentru compania Step One Spedition. Fără doar și poate, ca orice acțiune de pionierat, introducerea primului camion electric în flota noastră de transport este o provocare, dar și o bucurie, pentru că realizăm un prim pas spre tranziția către autovehicule nepoluante, proces ce face parte din strategia noastră de dezvoltare pe termen mediu și lung”, a declarat Bogdan Dragomir, manager Step One Spedition.

După primele săptămâni de testare a camionului, Step One Spedition confirmă operarea facilă a camionului electric, procesul de încărcare rapid și simplu, datorită stației mobile furnizate împreună cu vehiculul, precum și un confort la condus net superior, declarat de șoferii care realizează cursele cu eActros. De asemenea, autonomia bateriilor atinge nivelurile declarate de producător, respectiv 300 km pentru modelul cu trei pachete de baterii, așa cum este camionul utilizat în operațiunile de aprovizionare ale magazinelor PENNY România. eActros 300 activează, în flota Step One Spedition, pe rute din București și zone limitrofe, urmând a fi testat în operațiunile curente ale mai multor clienți de-ai săi.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.