PREMIERĂ: Dacia a lansat Duster Pick-Up

Dacia nu stă pe loc și își extinde gama, propunând utilitara Duster Pick-Up, ce poate transporta o sarcină utilă de 500 de kg, versiunea fiind disponibilă imediat pentru vânzare.

Pick-Up-ul proaspăt lansat are la bază modelul Dacia Duster 4×4 și, păstrând cotele de gabarit ale acestuia, dispune de o benă cu o lungime de 1,65 metri, ce poate transporta o sarcină utilă de 500 kg.

Fabricat din materiale compozite, pe o structură metalică și beneficiind de un sistem de acționare simplu și practic, oblonul benei păstrează designul exterior al hayonului care echipează modelul standard și integrează, în partea superioară, a treia lampă pentru stop.

Aspectul tehnic

Duster-ul Pick-Up a primit un motor Blue dCi, cu o putere de 115 CP. Grație cuplului maxim de 260 Nm disponibil la 2.000 rpm, această variantă de propulsie este adaptată oricărui regim de exploatare – în sarcină, la drum întins sau pe teren dificil. Consumul de carburant (diesel) este unul de redus, de numai 5,02 litri/100 km în regim urban și de 4,93 litri/100 km în ciclu mixt, ceea ce constituie un avantaj major în utilizare.

Echipat „la zi”

Paleta de culori nu este una variată, cel puțin pentru moment mașina putând fi comandată doar în culoarea Blanc Glacier (alb) și dotată cu jante din aliaj, de 16”. Vehiculul beneficiază de toate elementele de siguranță aflate în dotarea modelului Dacia Docker standard, printre care airbag-uri frontale și laterale pentru șofer și pasager, ABS cu repartitor electronic al forței de frânare, ESP și funcție anti-patinaj, sistem de asistență la demarajul în rampă, sistem de asistență la coborârea pantei.

Liber la comenzi

Comenzile pentru noua versiune sunt deschise începând din data de 22 octombrie, în întreaga rețea comercială Dacia din România. Prețul de achiziție al modelului Duster Pick-Up este de 22.546 euro, cu TVA inclus.

DIMENSIUNI

Lungime: 4.341 mm

Lățime: 1.822 mm (2.052 mm cu oglinzile retrovizoare)

Înălțime: 1.678 mm

Ampatament: 2.673 mm

Gardă la sol (gol): 224 mm

Lungimea de încărcare a benei: 1.650 mm

Volumul util al benei: 1.000 litri

Sarcina utilă: 500 kg

Parteneriat cu Romturgia

„Transformarea” Duster-ului în Pick-Up a fost dezvoltată de Dacia în colaborare cu Romturgia, unul dintre cei mai importanți carosieri din România. Compania are sediul în Câmpulung Muscel, județul Argeș, și este specializată în producția, în conversia și în amenajarea de caroserii pentru autovehicule. Societatea, certificată ISO 9001, este parteneră a Groupe Renault încă din anul 2013.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.