RENAULT TRUCKS .De la biciclete… la camioane grele

Lansarea gamei Renault Trucks de camioane grele integral electrice reprezintă un pas înainte major în angajamentul producătorului pentru decarbonizarea transportului rutier de marfă. Renault Trucks este, acum, singura companie care furnizează o ofertă de mobilitate electrică pentru toate utilizările: de la o bicicletă cargo de 650 kg, la cap tractor electric și camion de construcții de 44 t.

Iată gama disponibilă:

 • Bicicletă cargo electrică Kleuster Freegônes: trei roți asistate electric, autonomie 80 km, permite accesarea unor zone de livrare dificile, putând circula pe pistele de biciclete, pe străzi înguste și chiar în zone pietonale.
 • Renault Trucks E-Tech Master Red Edition: 2 modele, furgon și platformă-cabină, masă totală 3,1 t, autonomie reală de 120 km. Conceput pentru aplicații urbane și pentru livrări către utilizatorii finali (last mile).
 • Renault Trucks E-Tech D: masă totală 16 t, conceput pentru distribuția de mărfuri în orașe. Baterii cu capacități cuprinse între 200 și 400 kWh. Diferite posibilități de carosare.
 • Renault Trucks E-Tech D Wide: mase totale de 18 sau 26 t, este camionul ideal pentru transporturi peri-urbane și pentru colectarea deșeurilor, având o sarcină utilă comparabilă cu cea a unui camion diesel. Bateria are o capacitate de 265 kWh.
 • Renault Trucks E-Tech T și Renault Trucks E-Tech C: două modele cu masă totală de până la 44 t, destinate transportului regional și aplicațiilor din domeniul construcțiilor.

Modelele Renault Trucks E-Tech T și C sunt, acum, disponibile pentru precomandă, prin intermediul subsidiarelor Renault Trucks din Europa. Producția modelelor Renault Trucks E-Tech T și C este programată să înceapă la sfârșitul acestui an, în Bourg-en-Bresse. Renault Trucks E-Tech T și C pot fi comandate cu două sau cu trei motoare electrice, care furnizează o putere combinată de până la 490 kW.

Este disponibilă o gamă largă de baterii de tracțiune, Renault Trucks E-Tech T și C putând fi echipate cu 4 până la 6 pachete de baterii litiu-ion, care pot dezvolta între 390 și 540 kWh. Bateriile se pot reîncărca în întregime prin AC până la 43 kW, sau prin DC până la 250 kW. Aceste camioane vor fi capabile să parcurgă până la 300 km cu o singură încărcare sau până la 500 km cu o încărcare rapidă intermediară (250 kW).

Gamă largă de servicii pentru electromobilitate

 • Servicii rapide, în cadrul rețelei Renault Trucks.
 • Service specializat, 96% disponibilitate piese, mecanici pregătiți în electromobilitate, echipamente specifice.
 • Sfaturi privind decarbonizarea, utilizarea vehiculelor, infrastructura de încărcare.
 • Training șoferi, pentru a profita la maximum de performanțele bateriilor.
 • Suport pentru instalarea și mentenanța infrastructurii de încărcare.
 • Plan de finanțare cuprinzător, care cuprinde și finanțarea infrastructurii de încărcare.
 • Contracte de service, întreținere preventivă, asistență 24/7 cu remorcare inclusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.