RENAULT TRUCKS: Diamond Echo luminează Europa

Renault Trucks va face pentru prima dată un turneu prin Europa cu un camion 100% electric unic.

Acest vehicul, un Renault Trucks E-Tech T numit „Diamond Echo”, cu un design unic electro-luminescent, va porni pe 11 aprilie 2024 de la fabrica din Bourg-en-Bresse, unde este construit. El va călători peste 10.000 de kilometri, parcurgând 7 țări și efectuând peste 60 de opriri, pentru a se întâlni cu comunitatea din transporturi și a demonstra realitatea operațională a mobilității electrice.

Angajat față de transformarea energetică bazată în primul rând pe mobilitatea electrică, Renault Trucks oferă o gamă completă de vehicule 100% electrice, de la triciclete e-cargo de 650 kg, la tractoare de 44 t și camioane de construcții urbane. Astăzi, producătorul francez începe un tur prin Europa cu un camion electric și electro-luminescent: Renault Trucks E-Tech T Diamond Echo.

Design unic, electro-luminescent

Renault Trucks E-Tech T Diamond Echo este vopsit cu lumină. Rezultatul unei colaborări cu șoferi și specialiști în domeniul designului și al vopsitoriei, acest camion excepțional se dezvăluie la întuneric.

Bazată pe tehnologia Lumilor, vopseaua, aplicată de către Demon Paint, strălucește atunci când este expusă unui stimul electric.

Primul tur european cu un camion 100% electric

Renault Trucks E-Tech T Diamond Echo va fi primul camion 100% electric care va face turul Europei, din aprilie, până în iulie.

El va parcurge peste 10.000 de kilometri, traversând 7 țări și efectuând peste 60 de opriri. Fiecare escală va reprezenta o oportunitate pentru întâlnirea cu profesioniștii din domeniul transporturilor, de a demonstra realitatea operațională și beneficiile mobilității electrice și de a promova gama Renault Trucks E-Tech și calitatea rețelei de experți a producătorului.

Cifre-cheie

  • 400 de colaboratori la nivel mondial
  • 4 situri de producție în Franța
  • 500 de puncte de vânzare și servicii
  • 000 de vehicule vândute în 2023

Un producător cu experiență

Producătorul francez Renault Trucks, oferă soluții profesioniștilor din domeniul transporturilor încă din 1894, de la biciclete electrice cargo și vehicule comerciale ușoare, la tractoare de categorie grea. Cu angajament față de tranziția energetică, Renault Trucks oferă vehicule eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și o gamă completă de camioane 100% electrice, cu durata operațională extinsă, prin intermediul unei abordări circulare a economiei.

Renault Trucks este parte a Grupului Volvo, unul dintre cei mai importanți producători, la nivel global, de camioane, autobuze, echipamente de construcții și motoare industriale și maritime. Grupul oferă, de asemenea, soluții complete financiare și de service.

adaptarea: Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.