Renault Trucks la Solutrans

La sfârșitul acestei luni, Renault Trucks participă la cea de-a 17-a ediție a târgului Solutrans, care are loc la Lyon-Euroexpo, Franța. Într-un stand de 900 mp, producătorul își va prezenta soluțiile de transport cu emisii reduse de carbon, care încorporează pilonii strategiei sale de reducere a emisiilor: producerea unor camioane eficiente din punct de vedere energetic, oferirea unor soluții integral electrice, extinderea vieții vehiculelor în cadrul unei abordări circulare și elaborarea unor soluții pentru logistica last-mile 100% decarbonizată.

Renault Trucks va expune zece vehicule, în cadrul celei de-a 17-a ediții a târgului Solutrans din Lyon, locul nașterii producătorului de vehicule, în cadrul unui stand împărțit în secțiuni dedicate electromobilității, mobilității urbane, eficienței energetice și economiei circulare.

Electromobilitate, mobilitate urbană și operațiuni logistice last-mile

Renault Trucks s-a angajat față de o transformare energetică focalizată în principal asupra mobilității electrice. Producătorul oferă, acum, o gamă completă de vehicule integral electrice, de la triciclete cargo de 650 kg, la capete tractor de 44 t și camioane destinate construcțiilor urbane.

Vizitatorii Solutrans au ocazia de a vedea, la stand, noile modele Renaut Trucks E-Tech T și C, destinate operațiunilor de distribuție regională și de construcții urbane, care prezintă noul logo al mărcii și care intră în producția de serie în această lună, la fabrica de la Bourg-en-Bresse (Ain, Auvergne-Rhône-Alpes).

Alături de ele, va fi prezent un Renault Trucks E-Tech D, cu un nou design frontal. Acest vehicul de gamă medie va fi echipat și cu noi elemente de natură să îmbunătățească siguranța în zonele urbane, atât pentru șofer, cât și pentru ceilalți participanți la trafic. Acestea precedă aplicarea Reglementărilor Generale de Siguranță, care vor intra în vigoare în iulie 2024.

Vehiculele comerciale ușoare vor fi reprezentate de un Renault Trucks E-Tech Trafic, cel mai recent membru al familiei de vehicule integral electrice ale producătorului, echipat cu caroserie frigorifică, și de un al doilea vehicul comercial, a cărui premieră are loc pe data de 22 noiembrie, în cadrul târgului. Pentru ca întreaga gamă de vehicule urbane să fie prezentă, vor fi expuse și două triciclete electrice cargo Kleuster Freegônes, una dintre ele echipată cu o suprastructură capabilă să transporte 300 kg de sarcină utilă și un volum de 2 mc, iar a doua pentru transport alimente. Aceste vehicule fiabile, sustenabile și eficiente din punct de vedere energetic sunt, acum, asamblate la unitatea de producție Renault Trucks de la Vénissieux (Rhône, Auvergne-Rhône-Alpes) și distribuite prin intermediul rețelei producătorului.

Nu în ultimul rând, vizitatorii standului de la Lyon-Euroexpo vor putea vedea:

  • un camion Renault Trucks E-Tech D Wide Low Entry Cab, transformat în artă stradală de artistul lyonez Birdy Kids
  • un al treilea vehicul Freegône, în versiune destinată colectării de deșeuri, ilustrând interoperabilitatea cu modelul Renault Trucks D Wide RCV
  • un camion care face parte din ediția specială de vehicule rulate Renault Trucks T Red.

Eficiența energetică

Alături de soluțiile de mobilitate electrică, Renault Trucks oferă și camioane cu o eficiență energetică în îmbunătățire continuă, pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Dintre acestea, producătorul va expune un Renault Trucks T DE, cu motor de 13 litri și 480 CP Turbo Compound. Acest model, ediție 2024, beneficiază de cele mai recente îmbunătățiri destinate gamei de vehicule grele. Producătorul a optimizat cabina, pentru a combina confortul cu ergonomia, și a echipat camioanele cu tehnologii avansate de asistență a șoferului, pentru îmbunătățirea siguranței rutiere.

Camioanele Renault Trucks de gamă grea pot funcționa pe combustibil B100, folosirea acestuia reducând emisiile de CO2 cu cel puțin 60% și particulele cu până la 80%, în timp ce rămâne 100% regenerabil și se califică pentru eticheta CRIT’AIR 1 (pentru B100 exclusiv).

Economie circulară

Economia circulară se află în centrul abordării Renault Trucks pentru reducerea utilizării resurselor naturale și a impactului camioanelor sale asupra mediului.

Renault Trucks France prezintă, în cadrul târgului, Restart, oferta sa comercială de camioane rulate recondiționate. Obiectivul acestei scheme de regenerare este extinderea duratei de operare a camioanelor pentru clienți, mai degrabă decât înlocuirea cu vehicule noi. După 3-4 ani de utilizare, vehiculele sunt reechipate, iar software-ul lor este actualizat. Odată ce acest proces se încheie, camioanele recondiționate sunt returnate proprietarilor pentru încă 3 ani de utilizare.

Producătorul va expune, de asemenea, noua sa ediție specială de camioane rulate, Renault Trucks T Red. Această a treia serie confirmă angajamentul față de comercializarea de camioane rulate care sunt atât atractive pentru șoferi și cărăuși, cât și durabile, fiind proiectate să depășească reperul simbolic de un milion de kilometri. 

Oxygen, vehiculul-laborator Renault Trucks

Solutrans va fi prima scenă publică pe care va „evolua” Oxygen, camionul experimental integral electric, de 16 t, dezvoltat în colaborare de către Renault Trucks, Geodis și 17 parteneri și proiectat pentru a îndeplini exigențele operațiunilor logistice urbane. 

Acest vehicul-laborator abordează toate constrângerile și cerințele livrărilor urbane, inclusiv eliminarea poluării și zgomotului și îmbunătățirea siguranței active și pasive, pentru asigurarea unei mai bune coabitări a tuturor utilizatorilor infrastructurii rutiere.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.