RENAULT TRUCKS. O gamă completă de vehicule electrice

Renault Trucks este, în prezent, singura companie care furnizează o ofertă de mobilitate electrică pentru toate utilizările: de la o bicicletă cargo de 650 kg, la cap tractor electric și camion de construcții de 44 t.

Iată gama disponibilă:

 • Tricicletă cargo electrică Kleuster Freegônes: trei roți asistate electric, autonomie 80 km; permite accesarea unor zone de livrare dificile, putând circula pe pistele de biciclete, pe străzi înguste și chiar în zone pietonale.
 • Renault Trucks E-Tech Master Red Edition: 2 modele, furgon și platformă-cabină, masă totală de până la 4 t, motor electric de până la 105 kW putere maximă și baterii de până la 87 kWh, care oferă o autonomie de 400 km. Conceput pentru aplicații urbane și pentru livrări către utilizatorii finali (last mile).
 • Renault Trucks E-Tech D: masă totală 16 t, conceput pentru distribuția de mărfuri în orașe. Baterii cu capacități cuprinse între 200 și 400 kWh. Diferite posibilități de carosare.
 • Renault Trucks E-Tech D Wide: mase totale de 18 sau 26 t, este camionul ideal pentru transporturi peri-urbane și pentru colectarea deșeurilor, având o sarcină utilă comparabilă cu cea a unui camion diesel. Bateria are o capacitate de 265 kWh.
 • Renault Trucks E-Tech T și Renault Trucks E-Tech C: două modele cu masă totală de până la 44 t, disponibile în versiuni cap tractor 4×2 și 6×2, sau rigide 4×2, 6×2 și 8×4 tridem. Pot fi echipate cu două sau trei motoare electrice cu o putere combinată de până la 490 kW (echivalentul a 660 CP) și cu patru până la șase pachete de baterii, asigurând o autonomie de până la 300 km cu o singură încărcare completă, sau 500 km cu o încărcare rapidă intermediară.

Cele două modele au intrat în producția de serie în luna noiembrie a anului trecut, la fabrica Renault Trucks de la Bourg-en-Bresse.

Gamă largă de servicii pentru electromobilitate

 • Servicii rapide, în cadrul rețelei Renault Trucks.
 • Service specializat, 96% disponibilitate piese, mecanici pregătiți în electromobilitate, echipamente specifice.
 • Sfaturi privind decarbonizarea, utilizarea vehiculelor, infrastructura de încărcare.
 • Training șoferi, pentru a profita la maximum de performanțele bateriilor.
 • Suport pentru instalarea și mentenanța infrastructurii de încărcare.
 • Plan de finanțare cuprinzător, care cuprinde și finanțarea infrastructurii de încărcare.
 • Contracte de service, întreținere preventivă, asistență 24/7 cu remorcare inclusă.

Proiectul DOLPHIN

Prin intermediului noului proiect DOLPHIN (Development Original truck Lab for PHisical INtegration), Renault Trucks, împreună cu un consorțiu de parteneri din domeniul cercetării industriale și academice, dezvoltă, în prezent, un vehicul-laborator electric, cu scopul de a evalua potențialul inovațiilor tehnologice, în termenii optimizării energetice și ecologice, a ergonomiei și a confortului la bord, precum și a siguranței utilizatorilor infrastructurii rutiere.

Cercetările pentru noul camion se concentrează pe aerodinamica întregului ansamblu, pe integrarea unor echipamente specifice pentru detectarea participanților vulnerabili la trafic, pe proiectarea unui nou bord și interior, precum și pe dezvoltarea unor noi aplicații mobile care să permită optimizarea managementului echipamentelor de carosare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.