RENAULT TRUCKS. Platformă de e-learning pentru decarbonizare

Deși necesitatea decarbonizării transporturilor este, acum, acceptată la scară largă, încă naște întrebări în rândul profesioniștilor din domeniul transporturilor și logisticii. Acest lucru a determinat Renault Trucks, expert în domeniul mobilității electrice deja de aproape 50 de ani, să lanseze „Academia de Decarbonizare”, o platformă gratuită de învățare online, deschisă tuturor. Aceasta răspunde principalelor întrebări ale profesioniștilor din domeniu, pentru a-i ajuta să gândească strategic și să planifice cu succes transformarea afacerilor lor.

Renault Trucks a început, în urmă cu aproape 50 de ani, să experimenteze cu tehnologia electrică, împreună cu partenerii săi din rândul clienților. De peste 3 ani, fabricantul a introdus în producția de serie camioane electrice, în cadrul fabricii sale de la Blainville-sur-Orne. Dar transformarea tranziției electrice într-o afacere poate părea lungă și dificilă, iar Renault Trucks cunoaște mai bine decât oricine îndoielile și rezervele pe care le-ar putea avea profesioniștii din domeniul transporturilor.

Pentru a-i ajuta în planificarea lor strategică, Renault Trucks a dezvoltat un instrument educațional care demistifică tranziția către tehnologiile electrice pe baterii. Numită „Academia de Decarbonizare”, această platformă online de training, care este disponibilă gratuit tuturor, oferă informații educative furnizate de către producătorul francez de camioane.

Conținut accesibil

Renault Trucks s-a bazat pe experiența și pe informațiile recoltate în fiecare zi de la clienții săi, pentru a crea conținutul, răspunzând, astfel, la cele mai frecvente întrebări adresate. Producătorul a ascultat îndoielile exprimate de către cărăușii care sunt reticenți să facă această schimbare și a adunat testimoniale de la cei care au întâmpinat dificultăți și au reușit să le depășească. Toate aceste bune practici și experiențe sunt împărtășite de către producător în cadrul programului său de e-learning, cu scopul de a demistifica tehnologia electrică și energiile alternative.

„Academia de Decarbonizare” oferă acces la un catalog de sesiuni de training și cursuri, cu filme educaționale, opinii ale experților din și din afara companiei, precum și experiențe ale cărăușilor și ale carosierilor. Fiecare curs constă din mai multe module și este conceput să nu dureze mai mult de 30 de minute.

Sunt disponibile deja online patru cursuri

  • O introducere în decarbonizare, care oferă o privire de ansamblu asupra decarbonizării transportului rutier de marfă, care include o comparație între energiile alternative și vehiculele pe motorină.
  • Un curs dedicat camioanelor electrice, care oferă o perspectivă asupra modului de funcționare și asupra impactului pozitiv pe care îl au supra condițiilor de lucru și a calității vieții. Acest curs vizează, de asemenea, introducerea Zonelor cu Emisii Reduse.
  • Un curs dedicat special bateriilor litiu-ion, care răspunde întrebărilor privind autonomia, durata de viață, mineralele utilizate și reciclarea lor.
  • Exemple din practică ale unor companii care au pornit pe drumul decarbonizării transporturilor, prezentând provocările cu care s-au confruntat, modul în care le-au depășit și beneficiile pe care le experimentează.

Optimizată pentru tablete și telefoane inteligente, platforma este proiectată pentru ca utilizatorii să poate învăța indiferent unde se află. După crearea unui profil, aceștia pot urma un curs în propriul lor ritm, având avantajul de a putea pune pauză și de a reveni ulterior. La încheierea cursului, participanții își pot testa cunoștințele prin intermediul unui chestionar și pot citi articole suplimentare în legătură cu subiectul respectiv. La sfârșitul cursului, este emis un certificat.

„Academia de Decarbonizare” este disponibilă în limbile franceză și engleză și va fi actualizată regulat cu nou conținut.

traducerea și adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.