RENAULT TRUCKS. Primele 5 Renault Trucks Master Z.E. 100% electrice, livrate către Green Ambalaje

La jumătatea lunii iulie, Renault Trucks a livrat companiei Green Ambalaje cinci vehicule Master Z.E. integral electrice, carosate în România, de către compania Grădinariu. Vehiculele sunt destinate colectării deșeurilor, Green Ambalaje devenind prima companie din țara noastră care va realiza acest tip de activitate cu vehicule electrice.

Renault Trucks consideră că transportul urban trebuie să evolueze către mobilitatea electrică, pentru a îmbunătăți calitatea vieții în orașe și pentru a reduce emisiile globale de CO2. În acest sens, Renault Trucks România a făcut un pas decisiv, prin livrarea primelor 5 vehicule electrice Master în țara noastră către compania Green Ambalaje.

La nivel internațional, tradiția Renault Trucks în electricitate datează din 2010, când au fost livrate primele camioane electrice de serie către clienți finali, în prezent fiind unul dintre cei mai importanți jucători pe piața vehiculelor electrice, cu o cotă de piață de 50% în 2021.

Reamintim că producătorul francez este primul care a lansat o gamă completă de distribuție 100% electrică de la 3,1 la 26 de tone și se află deja la a doua generație de vehicule complet electrice Renault Trucks E-Tech Master, Renault Trucks E-Tech D și Renault Trucks E-Tech D Wide.

În 2023, gama Renault Trucks va fi extinsă la camioanele de mare tonaj până la 44 de tone, respectiv vor fi lansate modelele T și C E-Tech pentru transportul regional și construcții.

„Renault Trucks este un pionier al inovației de aproape 130 de ani, iar, cu această livrare, marcăm un moment de referință în istoria Renault Trucks Romania. Suntem mândri că am reușit să fim primul producător din România care a comercializat camioane complet electrice de serie, conform unor oferte personalizate pe necesitățile clienților noștri încă din toamna anului trecut. În prezent, avem în desfășurare proiecte cu diferiți clienți și pentru gama electrică D E-Tech de 16, 19 și 26 de tone” afirmă Gheorghe Trincă, administrator Renault Trucks Romania.

Pionieri în managementul deșeurilor

Green Ambalaje este o companie românească specializată în servicii profesionale de management al deșeurilor pentru companiile care desfășoară activități de producție și retail din România. Prin achiziționarea celor 5 unități Renault Trucks Master Z.E., devine prima companie din România, din domeniul waste management, care investește într-o flotă de acest tip. Și nu dorește să se oprească aici.

„Suntem pionieri în această zonă și avem ca obiective principale schimbarea integrală a flotei auto (care cuprinde 40 de camioane) cu vehicule electrice, până în 2025. Vehiculele livrate azi vor fi utilizate în București, pentru colectarea deșeurilor de la retaileri, în special din dispozitivele lor smart de colectare”, a declarat Cristian Lazăr, CEO și fondator Green Ambalaje. „Noi ne-am bugetat o investiție pentru schimbarea flotei auto de aproximativ 5 milioane de euro, care se va desfășura în timp și care va avea ca obiectiv schimbarea tuturor tipurilor de utilaje”, a adăugat Cristian Lazăr.

Compania oferă partenerilor săi servicii integrate de management al deșeurilor începând de la colectarea, segregarea deșeurilor, transportul acestora și reciclarea sau valorificarea lor prin metode eficiente și economice. În 2021, compania a gestionat, în cele 9 puncte de lucru naționale, aproximativ 93.000 de tone de deșeuri de ambalaje, industriale sau periculoase de la cele peste 150 de hipermarketuri și alți 300 de clienți (fabrici, centre comerciale sau logistică, restaurante) din fiecare județ, care ajung să fie reciclate și transformate din nou în ambalaje sau energie electrică.

Un parteneriat solid

Carosarea suprastructurilor specializate aferente profilului de activitate Green Ambalaje a fost făcută de către compania Grădinariu, unul dintre liderii din România în integrarea soluțiilor și utilajelor complexe în domeniul managementului deșeurilor.

„Anul viitor vom face 30 de ani de când activăm în piața de carosare pentru colectarea deșeurilor și nu numai. Avem o preocupare continuă pentru inovare și deținem în portofoliu multe tipuri de echipamente electrice” a spus Andrei Grădinariu, directorul general al companiei. „Lucrăm cu Renault Trucks de peste 15 ani și suntem foarte mulțumiți de acest parteneriat. Și cu Green Ambalaje avem relații strânse de aproximativ 5 ani și le mulțumim pentru încrederea pe care ne-au acordat-o în acest proiect. Cele trei companii implicate în acest proiect au elemente comune, un grad înalt de profesionalism și reacții foarte prompte la orice solicitare, la orice oră.”

Specificații vehicule

Master Z.E. – 3T5 L2H1 – 2 unități Hookloader 3 t, cârlig pentru containere și 1 unitate cu platformă cu obloane rabatabile și prelate

Masa maximă autorizată: 3.500 kg

Tracțiune față

Ampatament scurt: 3.682 mm

Motor electric sincron, 57 kW (76 CP), 225 Nm

Baterie: 33 kWh

Autonomie NEDC: 200 km

Încărcare completă: aprox. 2 h (stație fast-charging)

Master Z.E. – Box cu lift spate

Masa maximă autorizată: 3.100 kg

Tracțiune față

Motor electric sincron, 57 kW (76 CP), 225 Nm

Baterie: 33 kWh

Autonomie NEDC: 200 km

Încărcare completă: aprox. 2 h (stație fast-charging)

Gheorghe Trincă, administrator Renault Trucks Romania: „În ceea ce privește vehiculele electrice, putem spune că sunt schimbări importante și pe partea de service. Personalul trebuie instruit, specializat și trebuie să obțină autorizările necesare de la RAR. De asemenea, atelierele trebuie dotate cu echipamente specifice pentru deservirea vehiculelor electrice. Din punctul nostru de vedere, pregătirea a fost făcută deja pentru o parte din service-uri și vor mai urma și alte unități..

Cristian Lazăr, CEO și fondator Green Ambalaje: „Considerăm că nu putem fi o companie sustenabilă dacă infrastructura pe care o folosim nu este, la rândul ei, sustenabilă și, de aceea, am ales să facem pasul către transportul electric. Sunt mândru că am reușit să realizăm acest lucru. Am vrut să și demonstrăm că se poate, pentru că, în România, nu s-a pus încă accent pe zona de transport industrial cu vehicule electrice, deși alte țări au început deja.”

Andrei Grădinariu, director general Grădinariu Import-Export: „În calitate de companie deținută și operată local, ne luăm foarte în serios angajamentul nostru față de mediu și educarea comunității cu privire la gestionarea adecvată a deșeurilor și suntem onorați să vedem ca eforturile noastre se concretizează în soluții eficiente pentru industria de profil.”

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.