RENAULT TRUCKS: Shuttle-uri electrice, pentru angajați

Mobilitatea electrică este soluția preferată de către Renault Trucks pentru combaterea emisiilor globale de CO2 și pentru îmbunătățirea calității aerului in zonele urbane.

De la începutul lunii ianuarie 2021, în colaborare cu Faure, Renault Trucks utilizează autobuze Volvo integral electrice pentru deplasările angajaților pe terenul fabricii de la Lyon. Această inițiativă va conduce la reducerea emisiilor de CO2 cu 60 de tone pe an.

Renault Trucks a plasat mobilitatea electrică în centrul strategiei și preocupărilor sale, cu scopul de a reduce emisiile globale de CO2. Fabricantul a adoptat o atitudine similară pentru calitatea aerului în cadrul unităților sale de producție, care a condus la inaugurarea acestei noi linii de autobuze integral electrice, pentru transportul angajaților în cadrul facilităților sale de la Lyon. De la începutul lunii ianuarie 2021, au fost introduse în circulație două autobuze electrice de la Volvo Bus, parte a Grupului Volvo, grup din care face parte și Renault Trucks.

800 de angajați, zilnic

În fiecare dimineață și seară, cele două autobuze electrice fac curse între hubul de transport multimodal de la Vénissieux și diferitele stații de lucru de la Saint-Priest. 800 de angajați, ceea ce înseamnă aproximativ unul din cinci, folosesc acest serviciu gratuit în fiecare zi, totalizându-se 175.000 de pasageri și 50.000 de kilometri parcurși pe an. Utilizarea acestor autobuze electrice va avea ca rezultat reducerea emisiilor de CO2 cu 60 de tone pe an.

Serviciul este operat de către Faure, un partener de lungă durată al lui Berliet, apoi al Renault Trucks pentru transportul angajaților, cu care Renault Trucks a semnat un nou acord de parteneriat pe opt ani. Cu suportul Moebus, sursă de subvenții private, Faure este prima companie din Franța care a achiziționat autobuze Volvo integral electrice.

Actorii principali ai „superproducției”

Faure este un jucător din domeniul mobilității locale care se străduie să facă din transportul public o călătorie in sine. Pentru a realiza acest lucru, 1.123 de angajați sunt în contact permanent cu autoritățile locale și cu pasagerii, în efortul de a asigura nu numai deplasarea, ci o mobilitate care să fie mai simplă, mai conectată și mai integrată în viața de zi cu zi.

Se concentrează pe mobilitatea sigură, combinând calitatea serviciilor, performanțele economice și un sens de interes general.

În fiecare an, peste 25 de milioane de pasageri se bazează pe FAURE pentru cerințele lor de transport.

Moebus este cel mai important program de subvenții private din cadrul schemei de Certificate de Economisire a Energiei, care contribuie la achiziționarea de autobuze electrice și la electrificarea depourilor pentru companiile publice și private care organizează transport public.

adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.