ROMANIAN TRANSPORT COMPANY OF THE YEAR 2022 – Compania de transport a anului este Routier European Transport

Compania clujeană Routier European Transport a câștigat concursul Romanian Transport Company of the Year 2022. 

Gala de decernare a premiilor a avut loc pe 17 noiembrie, la Face Convention Center, București, în prezența a peste 350 de invitați.

Trofeul Romanian Transport Company of the Year 2022 a fost înmânat de Adrian Găină, sales manager Hankook (stânga), echipei Routier European Transport. De la stânga la dreapta – Ciprian Abrudan, Radu Andreșan, Victor Slavinschi, Rareș Retegan, Radu Borcescu (ZIUA CARGO), Bogdan Retegan.

Locul al doilea a fost adjudecat de Express Euroscan, podiumul fiind completat de Skiptrans (locul III). Locul întâi la categoria flote mici a fost acordat Transaf Logistics.

Elena Claudia Iordache, CEO MHS Truck & Bus, a oferit trofeul pentru locul al doilea directorului general Express Euroscan, Ovidiu Plăcintă (stânga).
Radu Hoza, director general Skiptrans (mijloc), a primit trofeul pentru locul III, înmânat de Bogdan Andrieș, area sales manager CTE Trailers (stânga).
Virgil Titirișcă, sales manager Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania (stânga), a oferit trofeul Romanian Transport Company of the Year, categoria flote mici, companiei Transaf Logistics – Adrian Finciuc, director general (mijloc).

Premiile speciale au fost acordate de juriu astfel: Premiul Special pentru IT și Premiul pentru Management au mers la Routier European Transport; Premiul pentru Stabilitate Financiară și Premiul pentru Popularitate au fost câștigate de Express Euroscan; Premiul pentru Siguranță Rutieră a fost acordat Skiptrans.

La categoria responsabilitate socială, Premiul pentru CSR a fost acordat Atlas Express & Logistic.

Afacere proactivă de transport

Routier European Transport a impresionat juriul prin complexitatea unei afaceri de transport proactive, ce anticipează nevoile de viitor ale pieței. Astfel, compania din Cluj a dezvoltat, deja, propria soluție de transport intermodal (tren), pe un circuit care să deservească cât mai bine clienții și, totodată, să completeze transportul rutier. De asemenea, soluția IT dezvoltată special pentru nevoile Routier European Transport a depășit cu mult nivelul monitorizării activității și are, deja, componente ce asigură automatizarea unor operații. De altfel, întreaga arhitectură a soluției IT a fost gândită pentru a asigura un suport cât mai bun angajaților companiei și pentru a reduce la maximum riscul erorilor.

Însă, poate cel mai remarcabil lucru este modul în care Routier European Transport lucrează la îmbunătățirea culturii organizaționale, noua direcție mergând către creșterea satisfacției angajaților, reducerea stresului și, implicit, creșterea puterii decizionale a fiecărui angajat. Investițiile în noul sediu și în prima flotă de camioane electrice (un proiect care va asigura transport cu zero emisii pe distanță lungă – tren + camioane electrice) au completat argumentele care au determinat juriul să acorde titlul de Romanian Transport Company of the Year 2022 companiei Routier European Transport, alături de Premiile speciale pentru Management și IT.

Per Forsberg, director general Volvo Trucks Romania, și Alexandru Sântămarian, Commercial Trucks manager, au oferit Premiul pentru Popularitate companiei Express Euroscan (cea mai votată firmă pe site-ul ziuacargo.ro, pe durata competiției).
Alexandru Huzău, fondator YLOAD Global (stânga), a oferit Premiul pentru IT, câștigat de Routier European Transport.
Skiptrans a câștigat Premiul pentru Siguranță Rutieră, trofeul fiind oferit de Andrei Gagea, business director Iveco România (stânga).
Emanuel Irimia, director de vânzări Garanti BBVA Leasing, a oferit Premiul pentru Stabilitate Financiară, câștigat de Express Euroscan.
Olimpia Doru, manager New Design Composite, a oferit Premiul pentru Management, câștigat de Routier European Transport.
Premiul pentru Responsabilitate Socială, oferit de Andrei Koszti, regional commercial manager CTP (stânga), a fost acordat Atlas Express & Logistic – Iulia Hribal, director general.

Demonstrație de potențial

Pe locul doi, Express Euroscan reprezintă o demonstrație puternică a potențialului pe care transportul rutier românesc îl are. O echipă tânără, entuziastă și bine pregătită, instrumente moderne, cu eficiență dovedită în piață și un model de business menit să controleze cât mai bine costurile au asigurat companiei sucevene nu doar o profitabilitate impresionantă, ci și premisele pentru viitoarea etapă ambițioasă de dezvoltare. Nu este de mirare faptul că Express Euroscan a primit și Premiul pentru Stabilitate Financiară.

Modele demne de urmat

Skiptrans a ocupat poziția a treia, reprezentând o demonstrație prin care procedurile bine puse la punct și departamentele bine structurate pot transforma o activitate foarte impredictibilă în rezultate predictibile. Modul în care Skiptrans reușește să răspundă dificultăților din piața muncii, inflației și, mai ales, prețurilor care „au explodat” la carburanți (în special prețul gazului) reprezintă un model pe care multe companii de transport ar putea să îl aibă în vedere. Amintim aici departamentele de „Consum Control” și „Eco Control”.

Skiptrans operează, astăzi, cea mai mare flotă de camioane pe gaz din România, aproximativ 350 de autovehicule LNG, și a reușit să o țină în mișcare, în ciuda dificultăților din acest an. Iar investițiile în LNG vor continua. Organizarea bună și structurarea eficientă a departamentelor au fost recunoscute de juriu și prin acordarea Premiului pentru Siguranță Rutieră.

O surpriză plăcută a fost câștigarea titlului de Romanian Transport Company of the Year 2022, la categoria flote mici, de către Transaf Logistics, o companie cu rădăcini în Republica Moldova. Energia arătată de echipa managerială și planurile ambițioase au convins juriul și ne așteptăm ca, în câțiva ani, Transaf Logistics să intre în categoria firmelor mari.

Finaliștii RTCY 2022 au fost aplaudați la scenă deschisă – Dirom Intertrans, EFE Impex 72, Express Euroscan, Routier European Transport, Skiptrans, Transaf Logistics, Wheels Spedition.

Finaliștii ediției 2022 a concursului Romanian Transport Company of the Year au fost: Dirom Intertrans, EFE Impex 72, Express Euroscan, Routier European Transport, Skiptrans, Transaf Logistics, Wheels Spedition.

Juriul competiției este format din reprezentanți ai autorităților, asociații profesionale și specialiști.

Galerie foto AICI.

Filmul evenimentului poate fi urmărit AICI.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.