SCANIA DRIVER COMPETITIONS EUROPE: Norvegia a câștigat titlul, în Suedia

Treapta cea mai înaltă a podiumului a fost ocupată de Andreas Nordsjø din Norvegia. Etapa finală, cea în care Andreas s-a duelat cu alți 29 de șoferi profesioniști, câștigători ai etapelor naționale din țările lor, s-a desfășurat pe 27 mai, în Suedia, la Södertälje.

„Sunt extrem de fericit”, a spus Anders Nordsjø, cel care transportă zilnic bușteni pentru compania Biri Transport.

La momentul desfășurării ultimei probe a finalei, Extreme Knock the King, trei concurenți din cei 29 au rămas în cursa pentru locul întâi și a premiului aferent acestuia, un camion nou-nouț Scania, în valoare de 100.000 euro. Acesta a fost adjudecat de Nordsjø, iar pe locurile 2 și 3 a fost urmat de Piotr Dolengiewicz din Polonia și de Fredrik Arwidmark din Suedia.

Numărul celor care s-au înscris în această competiție a fost cu adevărat impresionant. În total, peste 20.000 de șoferi de camioane din 30 de țări europene au participat la ediția 2019 la Scania Driver Competitions.

În cadrul acestui concurs șoferilor le-au fost testate cu atenție abilitățile, atât teoretice, cât și practice, prin exerciții de manevrare. Doar câte un singur reprezentant din fiecare țară a fost selectat la concursurile regionale și naționale iar, dintre aceștia, câțiva au ajuns să concureze în finală. Vârsta celor care au ajuns să se înfrunte în finală a fost cuprinsă între 23 și 61 ani, semn că nu poți spune niciodată că este prea devreme sau prea târziu pentru a încerca și pentru a reuși. Chiar și ceilalți 29 de finaliști pot considera că acest concurs a fost o reușită și pentru ei, prin experiența câștigată participând.

Finala a durat două zile și a inclus exerciții de condus defensiv și cu economie de combustibil, securizarea mărfii, verificarea înainte de a porni la drum și diverse manevre și teste complexe.

Amintim că printre cei ce s-au întrecut în această finală europeană am avut și noi, România, un reprezentant care ne-a făcut cinste prin simpla prezență a sa între cei mai buni șoferi Scania din Europa.

Este vorba de Eugen Grigore, câștigătorul etapei naționale din România, în vârstă de 44 ani de ani, aflat „sub contract” cu cei de la Cardoil Avantaj. Chiar dacă nu a prins podiumul, „Tataie”, așa cum este cunoscut între colegii de breaslă merită toate laudele pentru ambiția sa și pentru calitățile pe care a demonstrat, de-a lungul concursului, că le posedă.

Erik Ljungberg, șef comunicare, brand și marketing Scania: „Șoferul este cel mai important factor în transportul greu. Prin intermediul concursurilor Scania Driver Competitions, vrem să ridicăm statutul șoferilor profesioniști și să le accentuăm importanța pe care o au pentru profitul companiilor de transport și pentru siguranța în trafic, precum și pentru impactul redus pe care îl au aceștia asupra mediului.”

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.