SCANIA: Smart Dash, pentru un transport mai sigur

Scania a lansat, la începutul lunii septembrie, ecosistemul digital și Smart Dash, pentru o experiență îmbunătățită la volan. Șoferii vor avea acces la o gamă completă de funcționalități, de la monitorizarea performanței vehiculului și a consumului de combustibil, până la informații despre trafic în timp real și rute alternative.

Tradiția Scania de zeci de ani de valorificare a tehnologiei inteligente face un salt revoluționar. Noul tablou de bord digital Smart Dash marchează începutul unei noi ere în domeniul tehnologiei vehiculelor, oferind performanțe, funcționalități și inovații de neegalat.

Șoferii se vor bucura de o experiență cu totul nouă la volan. Cu ajutorul caracteristicilor de siguranță avansate și a serviciilor de diagnosticare la distanță, vehiculul va fi protejat și menținut în cea mai bună condiție posibilă. Prin intermediul hărților conectate de ultimă generație și al serviciilor digitale personalizate, șoferii vor beneficia de asistență în planificarea eficientă a rutelor, cu date în timp real.

Noutățile revoluției Street Smart

Vehiculele Scania nu sunt doar mai inteligente ca oricând, ci și mai interconectate. Ecosistemul digital Scania, care include aplicațiile My Scania și Scania Driver, precum și creierul vehiculului în sine, funcționează într-o armonie perfectă. Scopul acestui sistem este de a oferi informații bazate pe date precise, care să transforme și să maximizeze eficiența operațiunilor de transport atât acum, cât și în viitor.

  • Interfața Smart Dash

Gestionarea consumului de combustibil, evitarea zonelor cu trafic intens sau menținerea vehiculului în parametri optimi de funcționare devin, acum, sarcini mai accesibile ca niciodată.

Interfața Smart Dash permite șoferilor o interacțiune mai simplă cu vehiculul, astfel încât să poată lua decizii informate și să contribuie la economisirea resurselor și la creșterea eficienței vehiculului lor.

Integrarea aplicațiilor My Scania și Scania Driver mențin șoferul, vehiculul și managerul de flotă sincronizate. Datele esențiale despre vehicul sunt mereu disponibile, iar managerii de flotă au acces la informații în timp real despre starea vehiculelor, ceea ce le permite să programeze intervenții sau reparații în mod proactiv.

  • Servicii digitale personalizate

Noua platformă de calcul de înaltă performanță, unitatea telematică de ultimă generație și platformele de senzori colectează date despre vehicule pentru a fi valorificate în informații și servicii personalizate.

De exemplu, datele despre performanța motorului, consumul de combustibil, traseele parcurse, și chiar starea componentelor pot fi colectate și analizate în timp real. Șoferii și managerii de flote pot identifica rapid și pot reacționa la problemele sau defecțiunile identificate, evitând, astfel, opririle neprevăzute și reducând costurile de întreținere.

  • Caracteristici avansate de siguranță

Platforma aduce în prim-plan caracteristici inovatoare de siguranță, care îmbunătățesc controlul asupra vehiculelor și contribuie la sporirea siguranței tuturor participanților la trafic, inclusiv a pietonilor și bicicliștilor.

Această platformă este dezvoltată pentru a răspunde atât reglementărilor actuale, cât și celor viitoare, în domeniul siguranței și securității cibernetice, și vine cu funcționalități esențiale, cum ar fi Driver Attention Support, Speed Sign Information și Vulnerable Road User Detection.

  • Diagnosticare rapidă și la distanță

Scania Smart Dash integrează funcții de service Wi-Fi și Bluetooth, deschizând calea către o diagnosticare mai rapidă și mai ușoară a vehiculelor. Datele pot fi transmise în mod automat către atelierele Scania, pentru analiză și evaluare în timp real.

Rezultatul final al acestor tehnologii avansate este o disponibilitate mai previzibilă a flotei, care permite identificarea problemelor înainte ca acestea să devină critice. În acest fel, vehiculele vor fi întotdeauna în cea mai bună formă posibilă, contribuind la creșterea eficienței operaționale și la reducerea costurilor de întreținere.

  • Aplicația Scania Navigation

Scania Navigation colectează și prelucrează date despre locație și informații despre trafic, pentru a menține șoferul și managerul de flotă informați în timp real despre traseul lor. Noile hărți conectate permit o navigație îmbunătățită, Cruise Control cu predicție activă și informații despre indicatoarele de viteză – plus multe altele.

adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.