SECURITATE: Seifuri pentru trailere

TAPA EMEA a prezentat, prin intermediul buletinului său oficial, Vigilant, un nou sistem de securizare a remorcilor și semiremorcilor, denumit Freightsafe, care poate conduce la o posibilă ameliorare a lipsei acute de soluții sigure de parcare din Europa.

Supply chainurile din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) sunt în continuă căutare de locații sigure pentru parcarea camioanelor care transportă bunuri de mare valoare, foarte tentante pentru hoți. Cea mai rapidă soluție pentru a acoperi această necesitate este de a încuraja parcările deja existente să îndeplinească standardele minime stabilite de către Cerințele de Securitate pentru Parcări TAPA (PSR).

Dar, în prezent, aceste parcări, dar nu numai, pot beneficia de o soluție inovativă, dezvoltată de către Freightsafe și Bosch Secure Truck Parking, care susține nu numai că reinventează parcarea pentru trailere și securitatea transporturilor, ci abordează, de asemenea, și o parte dintre problemele legate de lipsa de șoferi, de emisiile de CO2 și de introducerea generațiilor viitoare de camioane decarbonizate.

Modelul de business al celor doi parteneri include, de asemenea, punerea la punct a unor pachete de asigurări care să susțină serviciul oferit, în cazul în care Freightsafe nu se ridică la nivelul standardului pe care îl promite.

Seifurile pentru camioane (Freightsafes) sunt construite la comandă, pe baza unor modele de vânzări sau leasing planificate în avans. Fondatorul companiei, Charlie Anderson, spune că primele două situri sunt deja în operare, cu două unități în Magdeburg (Germania) și încă una în portul suedez Trelleborg. Freightsafe este în curs de a contracta alte câteva locații în Suedia, la Jönköping,

Malmö, Göteborg, Helsingborg și Stockholm, care vor fi operaționale în următoarele 12 luni.

Freightsafe spune că modulele sunt destinate instalării pe proprietăți existente și oferă oportunitatea șoferilor de a schimba trailerele și cursele cu ușurință și în siguranță. Panourile solare cu care sunt echipate oferă, de asemenea, o soluție sustenabilă pentru încărcarea și operarea unităților frigorifice, precum și a vehiculelor electrice, care vor înlocui camioanele diesel, în următorii ani.

Cum funcționează?

  • Dispecerul rezervă o unitate Freightsafe, prin intermediul instrumentului Bosch Secure Truck Parking.
  • Fiecare unitate Freightsafe adăpostește un singur trailer, iar accesul este controlat de la distanță, de către furnizorul logistic care l-a rezervat.
  • Odată ce trailerul este securizat, în zona interioară a modulului Freightsafe nu mai este permisă nicio mișcare.
  • Orice mișcare va declanșa o alarmă conectată cu o echipă de intervenție 24/7 și care va fi chemată la fața locului.
  • Modulele Feeightsafe sunt acoperite 360 grade, la interior și exterior, de către camere de luat vederi de televiziune cu circuit închis, monitorizate non-stop de către un centru Bosch din Germania.

Avantaje

  • Investitorii pot monetiza acest sistem, având în vedere deficitul curent de 400.000 de locuri securizate și de 2.000 de situri de parcare numai în Europa.
  • Clienții pot reproduce acest standard de-a lungul rețelei Freightsafe.
  • Operatorii de parcări existenți pot implementa o astfel de rețea și își pot monetiza mai bine infrastructura existentă, fără riscuri financiare, deoarece Freightsafe investește întotdeauna pe propria cheltuială.

„Sunt sute, dacă nu mii de proprietăți din domeniul transportului rutier care sunt perfect potrivite să implementeze soluția noastră securizată de parcare,” spune Charlie Anderson. „Obiectivul nostru este de a utiliza această rețea existentă să se dezvolte, locație cu locație, client u client. Credem că secretul constă în scalabilitate. Poți construi foarte rapid o rețea de unități Freightsafe.”

sursa: Vigilant, februarie 2021

traducerea și adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.