Strategia Cefin Trucks pentru 2023

După un 2022 încheiat în creștere, cu o cifră de afaceri de 96 de milioane de euro, unicul importator și distribuitor Ford Trucks în România, Cefin Trucks, estimează o continuare a creșterii în 2023, cu ajutorul politicii sale orientate în jurul clientului, a planului de dezvoltare a rețelei de service, a implementării unui proces complex de digitalizare și a dezvoltării serviciilor financiare.

Compania a vândut 684 de camioane Ford Trucks noi și 599 de camioane rulate și a crescut numărul de service-uri din rețeaua proprie la 8 centre, la standardele mărcilor reprezentate. Ford Trucks este lider al segmentului vehiculelor de construcții, cu o cotă de piață de 28%, și în cel al vehiculelor specializate, cu 31%. Cota de piață totală a brandului, în anul 2022, a fost de 9,3% (conform Raport Înmatriculări DRCPIV ianuarie-decembrie 2022), într-un mix de piață nefavorabil, în care ponderea principală este cea a segmentului de autotractoare, unde Ford Trucks se află încă în fază de creștere.

Planurile pentru 2023

Începând cu 2023, Cefin Trucks și-a extins portofoliul și a adăugat în oferta sa și brandul Otokar, pentru a completa gama de produse cu autobuze și vehicule comerciale ușoare. Pentru a realiza obiectivele pe care și le-a propus, compania a implementat o strategie complexă și o viziune pe termen lung, care are la bază nevoile clienților, din zona de achiziții, comunicare, servicii after-sales din România și internațional, servicii financiare și informații despre flotă (localizare, gestiune transport, stil de condus, consum, tahograf etc.).

Creșterea pe care Cefin Trucks o țintește este susținută de un plan de investiții de 15 milioane de euro pe 3 ani, perioada 2022-2024.

Stefano Albarosa

„Obiectivul nostru este să menținem Ford Trucks în topul preferințelor clienților, acolo unde am dovedit deja că merităm poziția de lideri, în segmente precum cel al vehiculelor de construcții și cel al vehiculelor specializate, și să dublăm cota de piață la segmentul de autotractoare, vizând o cotă totală de 13%, în acest an. Credem cu tărie în puterea serviciilor integrate procesului de vânzare, care adaugă valoare afacerilor clienților noștri. Digitalizarea tuturor sistemelor, pentru mai multă transparență către clienți și parteneri, integrarea serviciilor financiare complete precum și o rețea de service extinsă și profesionistă, reprezintă cheia obiectivelor noastre îndrăznețe”, a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks.

Koray Kuvvet

„Ford Trucks este prezent în România din 2017, alături de partenerul nostru, Cefin Trucks. Acest parteneriat s-a dovedit a fi un real succes în ultimii cinci ani și jumătate, timp în care brandul și-a consolidat poziția în piața de vehicule comerciale grele, în drumul către topul mărcilor din industrie. Ne concentrăm pe consolidarea poziției de lider în segmentul vehiculelor de construcții și specializate, în timp ce ne adaptăm la noile tehnologii și la nevoile pieței permanent în evoluție. De asemenea, avem ca obiectiv să menținem trendul ascendent în segmentul de transport internațional, cu produsul Ford Trucks. Bazându-ne pe succesul din piețele actuale, prioritatea noastră este să stabilim o amprentă puternică Ford Trucks în Europa, cu portofoliul solid de produse, rețeaua puternică de dealeri și o acoperire largă a serviciilor cu o înaltă competență. Ne propunem să creăm valoare cu cele mai eficiente soluții de transport și poziționarea noastră competitivă în ceea ce privește «costul total de proprietate». După finalizarea expansiunii în Europa de Sud și de Vest, pătrundem în țările Europei de Nord, până în 2024, și creșterea noastră va continua în același ritm. Ne propunem să fim în 55 de piețe până în 2025. Credem că această strategie va contribui la succesul nostru continuu pe piața românească. În timp ce extinderea rețelei de service, atât națională, cât și internațională, contribuie foarte mult la încrederea pe care o construim cu clienții noștri, accelerarea volumului de vânzări în România este, de asemenea, foarte importantă, în 2023”, a declarat Koray Kuvvet, managing director Eastern Europe & Balkans Ford Trucks.

Activitățile automotive ale Grupului AIC au atins o cifră de afaceri de 134 de milioane de euro, în 2022, din care 60% (81 de milioane) reprezintă activitățile AIC Trucks (importatorul Ford Trucks). Planul 2023 prevede o creștere, la nivel de grup, până la 158 de milioane de euro și, la nivel AIC Trucks, la 93 de milioane de euro.

Despre Cefin Trucks

Compania activează de 25 de ani în sectorul auto, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști, fiind cunoscută ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din România. În decembrie 2016, Cefin Trucks a fost numit unicul importator și distribuitor în România al Ford Trucks și, din mai 2017, a început activitatea din acest nou rol.

Despre Ford Trucks

Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producători internaționali de camioane de mare tonaj din lume. Acesta produce o gamă largă de vehicule, inclusiv tractoare, camioane de construcții și camioane de distribuție, cu o masă de peste 16 tone. Rezultatele dovedite ale calității, durabilității și eficienței vehiculelor comerciale Ford stau la baza strategiei internaționale a produselor Ford Trucks. Se întrepătrund mai mult de jumătate de secol de proiectare și experiență de producție cu experiența în dezvoltarea de produse specifice pieței, pentru a construi principalele componente ale vehiculelor, inclusiv motoarele noi. În prezent, își desfășoară activitatea în Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia și CSI și continuă să își dezvolte rețeaua internațională pe trei continente.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.