Topul celor mai periculoase drumuri din Europa

1

Într-un clasament al celor mai periculoase drumuri pentru șoferii de camion din Europa, România se află pe locul 4, iar Bulgaria este considerată ca fiind cea mai periculoasă țară.

Baza realizării acestei analize au reprezentat-o datele privind siguranța rutieră din ultimii 10 ani, cercetările folosind cele mai recente informații de la Oficiul pentru Statistică Națională și Comisia Europeană, acoperind datele din Uniunea Europeană (UE) și Marea Britanie. SNAP, unul dintre furnizorii importanți de plăți inteligente din industria de transport, a stabilit un scor de periculozitate al drumurilor din Europa pentru camioane, raportând rata medie anuală de coliziuni mortale a vehiculelor de transport la dimensiunea totală a rețelei rutiere țării.

Studiul plasează Bulgaria pe locul 1, cu mai multe coliziuni mortale pe an decât Polonia și Cehia la un loc. Aproximativ 40% din toate coliziunile mortale ale vehiculelor comerciale din UE au avut loc în zone rurale, ceea ce sugerează că dezvoltarea infrastructurii de siguranță rutieră trebuie să se extindă dincolo de autostrăzi.

Țările cu cele mai puțin periculoase drumuri pentru camionagii includ Danemarca, Austria și Suedia. În conformitate cu constatările SNAP, Suedia pledează în mod semnificativ pentru siguranța rutieră, implementând „Vision Zero”, în 1997. Misiunea de a obține zero decese și răni grave cauzate de accidente rutiere a fost susținută de Organizația Națiunilor Unite (ONU), care a încurajat națiunile, la nivel global, să se angajeze să atingă obiectivul până în anul 2050.

Pentru ca acest obiectiv să fie îndeplinit, trebuie să existe o îmbunătățire integrală a siguranței rutiere în toată Europa. În ciuda scăderii cu 17%, la nivelul UE, a accidentelor mortale, în timpul pandemiei, cifrele au început deja să crească și se preconizează că vor fi crescut cu încă 10% în 2022 (statistica nefiind, încă, centralizată).

Mark Garner, managing director la SNAP: „Am creat noul rating de pericol, astfel încât să putem avertiza șoferii cu privire la cele mai periculoase drumuri pe care trebuie să circule, în Europa. Dar realitatea dură este că nu există zone sigure. Toate drumurile de pe continent prezintă riscuri inerente, iar șoferii sunt reticenți la condițiile de conducere în schimbare și la legile și reglementările din țară. Recomandăm șoferilor să se familiarizeze cu legile rutiere și cu traseul planificat, înainte de a porni în cursă.

Majoritatea șoferilor de camioane grele, în special cei care călătoresc prin Europa Centrală și de Est, sunt obișnuiți să conducă pe distanțe excepțional de lungi, pe drumuri cu care sunt mai puțin familiarizați. Este posibil să nu fie conștienți de cele mai bune locuri în care pot parca și să ia o pauză bine-meritată de la conducere. Acesta este motivul pentru care SNAP a dezvoltat aplicația Intruck, care include peste 5.000 de opriri pentru camioane, concepute pentru a ghida șoferii în locuri dedicate pentru odihnă și relaxare, astfel încât să își poată concentra atenția asupra traseului pe care îl urmează.”

sursa: https://snapacc.com/hazardous-highways

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.