Soluția Viasat

Pentru Viasat Systems România, parte a Viasat Group, anul tocmai încheiat a fost unul dificil, așa cum a fost resimțit de întreaga piață, însă eforturile suplimentare ale echipei au dat roade.

Deși situația generală a fost una imprevizibilă, Viasat Systems a reușit să fructifice avantajul produselor sale, ViaTrack – soluția de management de flotă de la distanță fiind unul dintre purtătorii de lauri.

Parteneriat solid

Grație colaborării cu Ford Trucks, peste 600 de camioane sunt echipate cu sistemul ViaTrack. Încă de la intrarea pe piața din România, în 2017, Ford Trucks a ales ca partener de monitorizare flote compania Viasat Systems: toate camioanele Ford Trucks comercializate pe piața românească includ standard un abonament pe doi ani la sistemul de management de flotă prin GPS, ViaTrack, produs de Viasat.

Expansiunea telematică

Serviciile telematice au devenit, în ultimii ani, indispensabile atât pentru urmărirea și planificarea activităților, cât și pentru optimizarea costurilor și a programului de lucru al vehiculelor, iar reducerea costurilor de întreținere a flotelor operaționale se poate face utilizând programe de gestiune care să permită vizualizarea sintetica a datelor (cheltuieli de întreținere, atenționări pentru revizii, schimb anvelope, asigurări). Un program de fleet management cum este ViaTrack permite alocarea în curse ținând cont de disponibilitatea mașinii sau șoferului, urmărindu-se, în primul rând, sincronizarea cât mai bună între comenzi (rutele de parcurs) și disponibilitatea parcului auto, dar și optimizarea rutelor, stilul de condus, mentenanța susținută a vehiculelor.

Concret, ViaTrack reprezintă soluția profesională de monitorizare și management a flotei auto prin GPS. Este o soluție flexibilă, ce permite adaptarea în funcție de tipul vehiculelor și activității acestora. Permite contactul permanent cu flota auto, setarea de rapoarte periodice de monitorizare și stabilirea de alerte rapide pentru situații speciale.

Avantajele ce pot veni în urma folosirii unei astfel de soluții sunt reducerea numărului de kilometri parcurși, a muncii administrative, a costurilor cu mentenanța și se poate crește eficiența șoferilor.

ViaTrack este disponibil în mai multe variante. În funcție de ceea ce doresc să afle/controleze în legătură cu flota, transportatorii pot alege între pachetele:

  • Basic – potrivit firmelor cu flotă de autoturisme (vânzări, distribuție, servicii etc.)
  • Effective – potrivit firmelor cu flotă de autoturisme (vânzări, distribuție, servicii etc.)
  • Advanced – potrivit firmelor cu flota de camioane (transport intern și internațional, salubritate, construcții etc.)
  • Security – potrivită firmelor cu flotă de camioane care transportă marfă cu valoare ridicată (țigări, medicamente, electronice etc.)

Prețul de la care pornește primul pachet, cel Basic, este de 5,5 euro/lună, la început de 2021.

Dezvoltare adiacentă

Anul 2020 a adus succes pentru Viasat Systems și pe alte linii de business. Zona de insurance fost un alt domeniu unde s-a performat, cu ajutorul soluției implementate în urmă cu trei ani alături de Groupama. Finalul lui 2020 a adus o serie de proiecte noi, pentru ramura transportului de marfă cu valoare ridicată și pentru soluții de securitate avansate. Pe lângă România, produsele companiei au piață de desfacere și în alte țări europene, precum Polonia sau Italia. La momentul actual, început de 2021, Viasat Systems este furnizorul de soluții telematice și security care asigură cele mai complete servicii din Europa pentru cerințele din piața transportului de țigarete.

Dezvoltarea nu se oprește aici. Debutul lui 2021 nu a însemnat doar continuarea proiectelor demarate în 2020, ci a adus prospecte interesante în mai multe domenii noi:

  • zona moto & biciclete
  • furnizare servicii pentru soluții integrate Smart City

Viasat Systems prognozează o creștere a cifrei de afaceri cu peste 30 de procente, pentru 2021.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.