VOLKSWAGEN MULTIVAN. Plug-in hybrid, cu motive tradiționale

Noul Multivan este un vehicul multifuncțional, care poate fi adaptat la nenumărate concepte de mobilitate. Exteriorul și interiorul au fost complet redefinite, dar fără a întrerupe tradiția.

Peste douăzeci de sisteme de asistență fac ca noul Multivan să fie și mai sigur. O dovadă a prezenței inovației moderne este conectivitatea superioară și integrarea Amazon Alexa. Există, de asemenea, alte elemente de efect, de la noul acoperiș panoramic din sticlă, la prima unitate plug-in hybrid, care generează un concept interior complet nou.

Cel mai progresiv Bulli

Generația nouă de Multivan reprezintă începutul unei noi ere, oferind un concept de vehicul complet nou, creat pentru nenumărate scenarii de mobilitate. Deși a fost reproiectat de la primul până la ultimul milimetru, vehiculul își păstrează ADN-ul legendarilor săi predecesori.

Vehiculul combină standardele auto premium cu calități tradiționale, impresionând prin nivelul său ridicat de siguranță, dinamica expresivă și designul carismatic. Toate acestea însumate fac ca acest Multivan să fie cel mai progresiv Bulli al tuturor timpurilor.

Exteriorul plin de carismă

Designul, clar atemporal, reinterpretează ideea tradițională. Vopseaua clasică în două tonuri este subliniată în noul Multivan de o bandă cromată elegantă, care trece, în mijloc, de la faruri spre spate.

Designul elegant de iluminare, cu farurile cu matrice LED IQ.Light, este completat, la exterior, de luminile spate LED standard și de proiecția oglinzilor laterale, asta pentru că noul Multivan vă întâmpină și proiectează silueta mașinii pe podea, când intrați. Tema designului exterior este completată de o selecție largă de culori și jante elegante, din care se remarcă modelul de 19 inch.

Interior spațios și funcțional

Volkswagen a anunțat că, de acum, vor exista doar scaune individuale. Bancheta ce ocupa toată lățimea din rândul trei nu mai există. În același timp, scaunele din rândurile doi și trei au devenit mult mai ușoare. Acum, pot fi deplasate foarte rapid și chiar montate/demontate cu mare ușurință.

Volkswagen Vehicule Comerciale a dezvoltat, de asemenea, și sistemul de șine. Acum, este un sistem continuu, din spate până în rândul doi de scaune, astfel încât rearanjarea acestora este, acum, mai facilă. Este posibilă, de asemenea, și aranjarea scaunelor spate în stilul tipic Multivan, față în față.

Și mesei din spate i-a fost crescut nivelul de funcționalitate datorită noului sistem de șine, putând fi acum fixată în orice poziție. Pentru pasionații de view este disponibil opțional un plafon panoramic din sticlă, din două părți. Un strat de acoperire „LowE” (sticlă cu nivel redus de emisivitate/care reflectă căldura) de pe geamul laminat securizat reduce radiația termică cu 44%.

Noi experiențe de conducere

Bulli-ul modern vine cu o varietate de unități de propulsie. Pentru că, pe lângă transmisia automată Shift by Wire standard, vehiculul este, acum, disponibil și cu o unitate plug-in hibrid, oferind o experiență de conducere complet nouă.

Cu noul Multivan eHybrid, puteți conduce prin oraș în modul complet electric, fără emisii de CO2 și aproape silențios. Datorită bateriei litiu-ion de 13 kWh (capacitate brută), gama a fost concepută în așa fel încât să poată fi acoperite distanțele zilnice medii, în modul exclusiv electric.

Consumul de putere pe modul electric este de 17-17,1 kWh. Puterea totală a sistemului eHybrid, alcătuit din motorul TSI și cel electric, este de 160 kW, echivalentul a 218 CP. În ceea ce privește reîncărcarea, aceasta se poate face acasă, folosind încărcătorul propriu, de tip MOON.

Dinamism pe plus

Constructorul subliniază faptul că această generație oferă o manevrabilitate îmbunătățită, cu un confort dinamic de conducere asemenea autoturismelor. Se poate opta pentru modelul de bază (4,98 m) sau o versiune extinsă (5,18 m), ambele cu o înălțime mai mică a vehiculului, de aproximativ 1,90 m, dar cu înălțimea interioară neschimbată.

Cu acoperișul panoramic din sticlă, nu numai senzația de spațiu este mai mare în noul Multivan, ci și înălțimea reală interioară. Volumul maxim al compartimentului de încărcare variază de la 469 la 4.053 litri, în funcție de modelul ales și de modul în care dispuse scaunele.

Deși dimensiunile exterioare sunt puțin reduse, interiorul a câștigat în lățime. În acest fel, noul Multivan își arată și punctele forte în centrul orașului și, în combinație cu numeroasele sisteme de asistență a șoferului, poate fi manevrat cu ușurință prin aglomerația urbană.

Smart Home, în Multivan

Pentru cei ce doresc să-și facă lista de cumpărături sau să controleze temperatura din propria casă inteligentă, în timp ce se află în trafic, Alexa de la Amazon este asistentul vocal digital de la bord.

Cu încărcarea inductivă pentru telefonul smartphone, acces la internet și numeroase interfețe USB-C, în cabina șoferului și în habitaclu, sunteți conectați, în permanență. Digital Cockpit-ul cu afișaj color de 10,25 inch, afișajul head-up, recunoașterea standard a semnelor de circulație și sistemul de infotainment cu afișajul color standard, de 10 inch, combinate cu sistemul de sunet premium de la Harman Kardon, cu 14 difuzoare de înaltă performanță, duc funcționalitatea și entertainmentul la un nou nivel, pentru acest segment.

Siguranță îmbunătățită

Noile faruri LED IQ.Light-Matrix, cu control al fazei lungi și lumini de viraj, iluminează drumul mult mai bine, acționând pe bază de previziune. În plus, există, la bord, peste 20 de sisteme de asistență și siguranță.

În legătură cu controlul automat al distanței, ACC, Car2X este standard, ceea ce permite interacțiunea cu alte vehicule în rețea, pentru a avertiza din timp asupra posibilelor pericole. „Area View” la 360°, un sistem de camere care poate oferi o vedere reală completă, este o premieră, în noul Multivan. Prezența acestui element crește, de asemenea, siguranța manevrelor la parcare.

Variante de echipare și prețuri

Mașina este disponibilă, deja, pe piața din România, fiind disponibile trei variante de echipare: Multivan, Life și Style. Prețurile de pornire, cu TVA, sunt de 41.500, respectiv 43.400 și 53.500 de euro.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.