VOLVO TRUCKS: 30 de ani de Volvo FH

La începutul lunii septembrie, s-au împlinit 30 de ani de când Volvo Trucks a prezentat în premieră modelul Volvo FH, cel mai bine vândut camion al companiei, din toate timpurile. Încă de la început, „nava-amiral” a companiei s-a caracterizat prin designul exterior și interior distinctiv, printr-un confort extraordinar pentru șofer și prin soluțiile sale de eficiență și siguranță avansate tehnologic.

Volvo FH este unul dintre cele mai de succes modele din istorie, cu aproape 1,4 milioane de camioane vândute, în peste 80 de piețe la nivel mondial. Noul model Volvo FH a ajuns rapid să reprezinte un standard cu totul nou în conducerea de camioane, atunci când a fost lansat, în 1993. 30 de ani mai târziu, Volvo FH este cu adevărat un model emblematic.

„Volvo FH este reprezentarea perfectă a unei orientări concentrate asupra clientului și un model care a forțat limitele, timp de 30 de ani. În toate zonele cruciale, cum ar fi confortul șoferului, eficiența consumului de combustibil, siguranța și productivitatea, nu am încetat niciodată să îmbunătățim acest camion. Sunt foarte mândru că astăzi clienții noștri pot comanda modelul Volvo FH in versiune electrică, alimentat cu gaz sau diesel,” spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Lider al inovației, încă de la început

Volvo FH a fost și rămâne un lider în domeniul inovației. Camionul a fost lansat cu un șasiu complet nou, cu un design care facilita soluții flexibile pentru diferite aplicații de transport. Lanțul cinematic revoluționar dispunea de un motor complet nou, de 12 litri (16 litri pentru Volvo FH16), iar noua cabină oferea o aerodinamică extraordinară și un grad înalt de confort pentru șofer.

Inovațiile au continuat de-a lungul anilor, întotdeauna având la bază valorile Volvo de siguranță, calitate și grijă față de mediu. Reperele de inovație pe parcursul celor trei decenii includ airbag-ul pentru șofer, soluția de cutie automatizată de viteze I-Shift și Volvo Dynamic Streering, care asigură o conducere fără eforturi și o manevrabilitate excelentă.

FH12 XL

Noua generație FH se concentrează pe șofer

Cea mai recentă generație Volvo FH se concentrează foarte mult asupra necesităților șoferului, Volvo Trucks recunoscând faptul că acesta reprezintă cel mai important factor al eficienței unei companii. Un obiectiv esențial al designului FH este de a-i oferi șoferului un stil de viață mai productiv, mai sigur și mai confortabil, pe șosea.

Spațiul de lucru al acestuia are în centru un bord modernizat, care dispune de un panou de instrumente integral digitalizat, cu rezoluție înaltă, de 12 inch. Panoul de instrumente îi permite șoferului să aleagă între patru tipuri de vizualizări pe ecran, în funcție de situația de deplasare și de informațiile pe care le preferă afișate. Un ecran lateral opțional, de 9 inch, poate asigura funcția de Infotainment, asistență de navigare, informații de transport și monitorizarea cu ajutorul camerei video. Ecranul, ușor de accesat, îi permite șoferului să interacționeze în mai multe moduri: prin butoanele poziționate intuitiv pe volan, prin comanda vocală, sau direct, prin intermediul ecranului tactil și al panoului de control pentru modurile de vizualizare.

În ceea ce privește designul exterior, oglinzile retrovizoare cu un design unic, îi asigură șoferului o vizibilitate directă mai bună. Farurile frontale în formă de V, care oferă atât vizibilitate îmbunătățită cât și confort șoferului, iar camionului un aspect distinctiv, sunt două exemple ale modului în care tehnologia și designul Volvo sunt utilizate pentru a adăuga beneficii valoroase pentru șofer.

Inima lanțurilor cinematice Volvo FH este gama de motoare D13 step E, disponibilă în variantele de 420, 460, 500 sau 540 CP. De asemenea, Volvo oferă versiuni de 420 CP, 460 CP și 500 CP cu tehnologia Turbo Compound, care furnizează un cuplu mai mare, pentru a îmbunătăți consumul de combustibil. De asemenea, există motoare alimentate cu gaz, cu 420 sau 460 CP.


I-Save face din FH cel mai bun camion de cursă lungă

Volvo FH cu I-Save este soluția ideală pentru reducerea consumului de combustibil pentru transporturile de cursă lungă, menținând în același timp o manevrabilitate excelentă.

Volvo FH cu I-Save combină motoarele D13TC cu Pachetul de Combustibil, cu care costurile de combustibil pot fi reduse cu până la 10%. În plus, I-Save îi permite șoferului să conducă mai mult timp într-o treaptă de viteză superioară la turații reduse, contribuind, astfel, la un stil de condus mai lin și mai liniștit.

Printre inovațiile pe care le aduce în prim plan cea mai recentă generație Volvo FH se numără și sistemul I-See bazat pe hărți. Atunci când vă apropiați de o rampă, autocamionul descarcă date dintr-o hartă de topografie comercială la rezoluție înaltă care este disponibilă online. Ulterior, informațiile sunt utilizate în cadrul unui proces în șase etape pentru a folosi la maximum energia cinetică a autocamionului și a reduce consumul de combustibil cu până la 5%, în comparație cu un autocamion fără I-See. Dacă drumul nu este configurat pe hartă sau în cazul în care conexiunea cu serverul ar eșua, autocamionul va folosi soluția pe care o oferă baza de date partajată.

I-See poate reduce și mai mult consumul de combustibil prin adăugarea funcției I-Torque. I-Torque folosește datele de la I-See pentru a optimiza cuplul disponibil al motorului, de exemplu la conducerea în rampă. Stilul de condus este ajustat în funcție de traseu, de locul în care vă aflați și de porțiunea de traseu pe care urmează să o parcurgeți.

Iar acestea sunt doar câteva exemple de inovații introduse de Volvo Trucks pentru a face viața cărăușilor mai ușoară!

„Prima generație Volvo FH a fost un model revoluționar care a transformat total conceptul unui camion modern. De atunci, am continuat să stabilim noi standarde în transportul cu camioane și am lansat cinci noi generații ale acestui model. Formula succesului nostru a fost utilizarea celei mai recente tehnologii într-un mod care să adauge întotdeauna beneficii clare pentru clienții și șoferii noștri. Ca dovadă a succesului eforturilor noastre necontenite de îmbunătățire și a evoluției noastre constante, sunt foarte mândru de faptul că Volvo FH este singurul camion care a fost ales «Camionul Internațional al Anului» de trei ori,” a concluzionat Ylva Dalerstedt, manager pentru segmentul Long Haul la Volvo Trucks.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.