VOLVO TRUCKS. Îmbunătățiri ale transmisiilor, pentru toate gamele

Volvo FL și FE, cele mai utilizate camioane pentru distribuția în zonele urbane, au primit noi cutii de viteze actualizate, care oferă eficiență îmbunătățită și o conducere mai lină. Totodată, Volvo Trucks introduce o gamă de noi soluții care îmbunătățesc siguranța și ușurința în conducere pentru vehiculele sale de categorie grea, sprijinind manevrele de precizie în spații înguste și pe drumuri denivelate și alunecoase, de exemplu pe șantierele de construcții.

Volvo FL este un membru mic și agil al gamei Volvo Trucks, iar, cu noua sa cutie de viteze cu 8 trepte complet automată (cu două trepte mai mult decât modelul anterior), oferă economii de combustibil de până la 4%.

„Cu noua cutie de viteze, oferim, de asemenea, PTO (priză de putere) integrală pentru staționare, făcând camionul mai versatil și perfect pentru basculante, vehicule pentru împrăștierea materialului antiderapant, pluguri de zăpadă și multe alte operațiuni similare,” spune Kenneth Ackerberg, manager de produs pentru Volvo FL și FE.

I-Shift actualizat, pentru FE

În același timp, modelul mai mare Volvo FE dispune, acum, de aceeași cutie de viteze actualizată I-Shift utilizată pe modelele Volvo Trucks mai grele, făcând schimbarea treptelor cu 30% mai rapidă.

O îmbunătățire semnificativă a ușurinței în conducere este obținută prin noua modalitate în care cutia de viteze I-Shift interacționează cu motorul. Actualizarea include o activare mai rapidă a ambreiajului, care rezultă într-o întrerupere mai scurtă a cuplului. Acest lucru face și schimbarea treptelor mai rapidă, pentru o experiență mai armonioasă în conducere.

„O schimbare mai rapidă a treptelor face posibilă optimizarea selectării treptelor într-un mod mai eficient. Conducerea în oraș, cu multe porniri și opriri, conduce la prea multe schimbări de trepte, astfel încât îmbunătățirile vor fi evidente și foarte apreciate de către șofer,” continuă Kenneth Ackerberg.

Trei moduri diferite pentru conducere optimizată

Pentru a îmbunătăți și a optimiza conducerea modelelor Volvo FL și FE, sunt disponibile trei moduri diferite de conducere: economy, performance și off-road. Fiecare mod este selectat prin apăsarea unui buton la bord, care este prezent pe panelul de instrumente.

„Pentru a face cât mai ușoară posibil economia de combustibil, camionul pornește întotdeauna în eco-mode, oferind eco-roll la pedală. Dar modul performance este ușor accesibil printr-un simplu clic. Am adăugat, de asemenea, un mod off-road, aceste camioane putând fi utilizate pentru aplicații ușoare din domeniul construcțiilor,” concluzionează Kenneth Ackerberg.

Modul off-road îmbunătățește performanțele la viteze reduse, pentru a face conducerea mai sigură, a oferi control mai bun și o experiență mai puțin stresantă pe drumuri accidentate.

Îmbunătățiri inteligente ale I-Shift, pentru gama grea

Pentru gama grea, Volvo Trucks introduce o noi soluții care îmbunătățesc siguranța și ușurința în conducere, sprijinind manevrele de precizie în spații înguste și pe drumuri denivelate și alunecoase.

„Datorită mai multor îmbunătățiri inteligente ale cutiei de viteze I-Shift, am putut oferi o gamă de noi funcțiuni, care îmbunătățesc manevrabilitatea, siguranța și confortul. Fiecare dintre ele este proiectată să ofere șoferului un grad mai înalt de control și ușurință în operare în timpul manevrelor,” spune Pär Bergstrand, Heavy Duty Transmission manager la Volvo Trucks.

Mai multă precizie și siguranță, în condiții dificile

Terrain Brake este o soluție unică pentru conducerea la viteze reduse, pe teren denivelat și accidentat, făcând mai ușoară și mai sigură manevrarea camionului.

De obicei, dacă șoferul frânează cu o roată poziționată pe marginea unei suprafețe mai înalte, cum ar fi un bolovan sau ridicătură, poate să alunece, înainte ca șoferul să aibă timp să apese pedala de frână, ceea ce face dificilă menținerea controlului asupra vehiculului. Noua soluție Terrain Brake acționează frânele imediat ce șoferul ia piciorul de pe pedala de accelerație. Camionul își menține poziția, ceea ce permite mișcări mai mici, de mare precizie.

„Terrain Brake este ideală pentru condiții off-road, pe șantiere de construcții, în mine sau pe terenuri denivelate, dar poate fi utilă și pentru manevrele în oraș, precum și la trecerea peste limitatoare de viteză sau borduri. Indiferent de situație, aceasta îi va oferi șoferului o mai mare agilitate și control mai bun, făcându-i misiunea mai sigură și mai ușoară,” continuă Pär Bergstrand.

Change Direction este o altă soluție care face mai ușoară manevrarea unui camion, la viteze reduse. Situații precum întoarcerea în spații înguste sau manevrarea în marșarier, pentru accesul la rampele de încărcare, necesită, de obicei, mișcări scurte și rapide, șoferul trebuind să alterneze între pedala de frână și cea de accelerație. Acum, în loc de a apăsa pedala de frână, șoferul poate selecta marșarierul în timp ce vehiculul încă se deplasează înainte. Noua funcțiune va opri, apoi, vehiculul și va iniția deplasarea în marșarier, în timp ce șoferul trebuie doar să mențină pedala de accelerație apăsată. Pentru a se deplasa din nou înainte, trebuie doar să selecteze o treaptă de viteze, în timp ce menține accelerația apăsată.

Active Grip Control este o funcție care îmbunătățește semnificativ stabilitatea și accelerația pe drumuri alunecoase. Dacă vehiculul începe să derapeze, mai mulți senzori permit sistemului de control al vehiculului să reacționeze la suprafața drumului într-un mod inteligent, pentru a menține vehiculul pe șosea. Noua funcție este, de asemenea, proiectată pentru a reduce riscul de forfecare și supravirare, în cazul în care camionul este gol.

Volvo Trucks a actualizat, de asemenea, sistemul de Cruise Control, astfel încât poate fi activat la viteze selectate începând de la 4 km/h sau chiar 2 km/h, dacă este folosit în combinație cu treptele de forță opționale.

Disponibilitate

  • Terrain Brake este opțional pentru Volvo FH16 și alte camioane Volvo cu tracțiune pe puntea față.
  • Change Direction este o opțiune disponibilă pe toate modelele Volvo FH, FM și FMX.
  • Active Grip Control este standard pe toate camioanele Volvo de categorie grea cu lanț cinematic electric și, cu foarte puține excepții, cu motoare Euro 6.
  • Sistemul Cruise Control îmbunătățit este echipament standard pe toate camioanele Volvo de categorie grea.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.