VOLVO TRUCKS: Mai multă economie și eficiență

Volvo Trucks obține beneficii suplimentare în privința eficienței consumului și performanțelor provenite de la lanțurile cinematice ale gamei de camioane grele.

Volvo Trucks introduce mai multe actualizări importante pentru motoarele sale de 11 și 13 l Euro 6, care reușesc să livreze beneficiile combinate ale reducerii consumului de combustibil și îmbunătățirii manevrabilității.

„Reducerea consumului este crucială pentru toate companiile de transport, în special cele care efectuează operațiuni de transport de lungă distanță. În același timp, acestea doresc să aibă acces instantaneu la un nivel înalt de performanță. Acum, cu aceste îmbunătățiri recente aduse tehnologiei noastre de transmisie, deja confirmată, pot beneficia de această combinație unică între economia de combustibil și manevrabilitate îmbunătățită”, spune Per Forsberg, managing director Volvo Trucks Romania.

Cel mai bun… devine și mai bun

Volvo FH cu I-Save, deja recunoscut pentru consumul său redus de combustibil, va beneficia de aceste actualizări ale motorului și lanțului cinematic. În 2020, în timpul unui test de consum pe traseul Green Trucks Award, la nord de München, Germania, camionul a obținut „cel mai bun rezultat din toate timpurile”, cu un consum de combustibil de 22,7 l / 100 km și o viteză medie de 80,35 km/h. Mai multe teste independente ale presei de specialitate, realizate în Franța, anul acesta, i-au confirmat poziția de lider în ceea ce privește performanța consumului de combustibil, iar acum cifrele-record pot fi îmbunătățite și mai mult.

„Avem deja multe dovezi din partea clienților, care confirmă consumul redus al modelului Volvo FH cu I-Save. Astfel, suntem foarte entuziasmați în privința modului în care noile actualizări ale lanțului cinematic vor face camionul Volvo FH cu I-Save și mai eficient în privința consumului de combustibil, contribuind direct la rezultate financiare mai bune pentru clienții noștri. Vânzările pentru noul lanț cinematic actualizat au început deja”, explică Per Forsberg.

„Acorduri fine” care conduc la îmbunătățiri substanțiale

Când I-Shift a fost lansat, în 2001, Volvo Trucks își confirma încrederea puternică într-un sistem de transmisie bazat pe ambreiaj, acesta fiind designul cel mai eficient pentru schimbarea automată a treptelor de viteză. De atunci, au fost vândute mai mult de un milion de camioane la nivel global cu tehnologia I-Shift. Îmbunătățirile semnificative ale manevrabilității sunt obținute prin noul mod în care cutia de viteze I-Shift interacționează cu motorul. Cutia de viteze actualizată I-Shift utilizează o nouă strategie de schimbare a vitezelor care nu numai că asigură o schimbare mai rapidă, ci oferă și o experiență de conducere mai lină și mai armonioasă.

Consumul mai redus de combustibil este obținut prin reducerea fricțiunii în motor și prin intermediul unui proces rafinat de combustie. Cuplul motorului este controlat în mod inteligent prin intermediul funcției actualizate I-See, care optimizează performanța motorului, prin luarea în considerare a topografiei drumului de parcurs și a masei vehiculului.

„Inginerii Volvo au reușit cu adevărat să aducă noi îmbunătățiri semnificative unui lanț cinematic deja sofisticat. Deși este puțin cam devreme să împărtășim cifrele exacte, putem spune că testele noastre curente realizate împreună cu clienți sunt foarte promițătoare,” continuă Per Forsberg.

Volvo Trucks va deveni independent de combustibilii fosili

Obiectivul Volvo Trucks este ca vehiculele electrice să își adjudece jumătate din vânzări în 2030 și, zece ani mai târziu, în 2040, toate camioanele Volvo vândute să fie independente de combustibilii fosili. Motorul cu combustie internă va continua să joace un rol, iar eficiența îmbunătățită furnizată de aceste noi actualizări ale lanțului cinematic este o modalitate importantă de a contribui la emisii mai reduse de CO2.

„Ne-am angajat să respectăm Acordul de la Paris în ceea ce privește schimbările climatice și adoptăm acțiuni ferme pentru a reduce dramatic emisiile de CO2 provenind de la transporturile rutiere”, concluzionează Per Forsberg, managing director Volvo Trucks Romania.

adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.