4 loturi de autostradă, gata anul acesta

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și directorul general CNAIR, Narcis Neaga, au verificat în 28 februarie stadiul lucrărilor de pe autostrăzile Sebeș-Turda (loturile 1 și 2) și Lugoj-Deva (loturile 3 și 4).

În cazul loturilor 1 și 2 ale autostrăzii Sebeș – Turda, progresul fizic este în prezent de 61,35% (lotul 1), respectiv 49% (lotul 2). În ceea ce privește progresul financiar, în cazul lotului 1 se înregistrează valoarea de 55,44%, iar în cazul lotului 2, valoarea procentuală este de 44,37%.

Termenul asumat de către constructori pentru finalizarea lucrărilor în cazul ambelor loturi este trimestrul IV 2019.

Vizita a continuat pe loturile 3 și 4 ale autostrăzii Lugoj – Deva. Antreprenorii au precizat că progresul fizic este de 92,5% la lotul 3 și de 95% la lotul 4. iar progresul financiar este de 92,02% lotul 3 și de 93,77% la lotul 4. Totodată, constructorii au arătat că lotul 3 va fi finalizat în trimestrul II, iar lotul 4 în trimestrul III ale acestui an.

“Voi petrece foarte puţin timp în minister şi foarte mult timp în şantiere, tocmai pentru a vedea exact cum evoluează lucrările la faţa locului. (…) Cred că trebuie o transparenţă foarte mare în ceea ce privesc lucrările de infrastructură din România şi, poate, acesta a fost un lucru pe care eu nu l-am făcut tocmai bine în primul mandat, în sensul că, deşi veneam pe şantier, trebuia să prezentăm un ritm săptămânal. Începând cu 23 martie, voi ţine în fiecare sâmbătă,  o conferinţă de presă despre evoluţia lucrărilor de pe şantiere”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Ministrul a asigurat că, în cadrul conferințelor de presă săptămânale, va prezenta inclusiv firmele care fac o practică curentă din contestarea procedurilor de achiziție publică:

“Am promis și o voi face, îi voi prezenta public, atunci când vom începe ora de infrastructură, pe cei care contestă licitațiile. Există o comisie de specialiști care evaluează ofertele, tehnic și financiar, în care nimeni nu-și asumă să facă diverse furtișaguri. Este clar că atunci când comisia dă un câștigător, cel care contestă o face pentru a bloca”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.