Adrian Raspopa ţinteşte victoria la Raliul Aradului

Chiar dacă pauza dintre primele două etape ale Campionatului Naţional de Raliuri a fost mai mare decât de obicei, echipajul Adrian Răspopa – Cătălin Grigoriu şi-a continuat proiectele pentru sezonul 2014. Cei doi au plecat, astăzi, spre judeţul Arad, unde în perioada 9-10 mai vor participa la etapa comună din campionatul intern şi FIA European Rally Trophy.

După ce a început în forţă sezonul 2014 al Campionatui National de Raliuri, câştigând prima etapa de la Braşov, Adi Răspopa şi Cătălin Grigoriu au semnat un acord cu Wurth Romania, noul partener tehnic, care va utila complet noul camion de asistenţă pus la dispoziţie de compania Dedeman.

In acelasi timp, Citroen-ul DS3 R3 cu care echipajul bacauan se afla la al doilea sezon, a suferit o revizie completa si a fost pregatit in configuratia de macadam.

„Pentru noi este al doilea an consecutiv in care luam startul la Raliul Aradului iar de data aceasta sper sa fim privati de ghinionul care ne-a urmarit anul trecut inca de pe prima proba speciala cand am facut pana, pana la momentul in care am fost obligati sa abandonam din motive tehnice. Din acest motiv, dupa Raliul Brasovului, masina a suferit o revizie completa iar saptamana trecuta am efectuat o sesiune de teste la Ramnicu Valcea care au decurs conform asteptarilor, urmand ca setup-ul final sa-l facem la shakedown-ul premergator cursei de la Arad.” a spus Adi Raspopa inainte de plecarea spre Arad.

“Ma bucur ca la aceasta etapa revine copilotul meu obisnuit, Catalin Grigoriu, si sper ca adaptarea sa la ritmul de cursa sa se faca rapid. Asa cum am decis la inceputul sezonului impreuna, vom ataca de pe prima proba speciala deoarece consider ca putem avea o viteza mai mare pe macadam decat pe asfalt cu masina noastra si imi doresc un rezultat cat mai bun, atat in Campionatul National de Raliuri cat si in FIA European Rally Trophy.” a adaugat Adi Raspopa.

Cooptat sezonul acesta in postura de manager sportiv, Tapio Laukkanen nu va fi prezent alaturi de echipajul bacauan la Raliul Aradului, fiind angrenat la o etapa din Africa acolo unde monitorizeaza trei echipaje.

„Din pacate Tapio nu poate veni la Arad insa el va fi intr-un contact permanent cu Mugurel Pirscoveanu, managerul echipei de asistenta tehnica, cu care a dezvoltat deja o frumoasa relatie de prietenie. Impreuna cu el am planificat inainte de Delta Danube Rally, urmatoarea etapa din campionat, o saptamana de teste in care ne-am propus sa lucram exclusiv la partea de dictare si de redactare a notitelor la recunoasteri.”  a mai declarat Adi Raspopa.

Echipajul Adrian Raspopa/Catalin Grigoriu este sustinut in sezonul 2014 al Campionatului National de Raliuri de partenerii prinicpali Gazprom Petrol Stations, Popasul Trebes, Comfert, Dedeman, Pambac, Simba si partenerii tehnici Omniasig, Wurth Romania, Sky Wellness, Mere de Itesti si GoPro. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.