Bridgestone introduce un nou sistem avansat de asamblare pentru anvelope

bridgestone2Bridgestone Corporation a anunțat introducerea unui nou sistem de asamblare pentru anvelope , numit EXAMATION  – produs marca înregistrată Bridgestone, combinație între Evolutiv, revoluționar (X), Atractiv și Automatizat (Evolutional, revolutionary (X), Attractive şi AutoMATION) – instalat la emblematica fabrică Hikone.

Asambalarea este procesul de fabricare al anvelopelor prin asamblarea compuşilor de cauciuc, al centurilor, al cordului și al altor părți.

Proiectat pentru a îmbunătăți calitatea și pentru a spori productivitatea, special pentru tehnologiile de producție ale anvelopelor, acest sistem avansat îmbină informațiile deținute de Bridgestone și tehnologii de comunicație cu inteligența artificială.

Bridgestone planifică să folosească acest sistem la nivel global atât în fabricile existente, cât și în cele noi pentru a stimula competitivitatea în sectorul de producție și pentru a permite grupului Bridgestone să liveze produse de o și mai înaltă calitate pentru toţi clienții săi.

Bridgestone a demarat, la sfârșitul anilor 1990, procesul de cercetare și dezvoltare a sistemului de producție al anvelopelor folosind tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor și a altor tehnologii de ultimă oră, cu scopul de a crea anvelope mai funcționale și de o calitate superioară. În 2002, compania a dezvoltat sistemul de producție BIRD, fiind primul sistem din lume care automatiza complet zonele de producție, de la procesarea componentelor, la procesul de inspecție al produselor. Acest sistem a fost echipat și pentru a urmări în timp real condițiile din zonele de producție.

Noul sistem EXAMATION cuprinde versiuni mai avansate ale sistemului BIRD și, de asemenea, implică noi tehnologii proprii bazate pe noile concepte Bridgestone Intelligent Office (BIO) și Bridgestone Intelligent Device (BID).

BIO (noi tehnologii care leagă date din teren, date de proiectare și tehnologii Bridgestone unice pentru a crea algortimi care depășesc limitele perspectivei iniţiale) și BID  – noi tehnologii pentru control automatizat al sistemelor de producție, bazat pe algoritmi care ating niveluri „Dan-Totsu” (lider absolut şi incontestabil) de capabilităţi de fabricație) – se referă la noi tehnologii care integrează analiza datelor, utilizând experiența esenţială a Bridgestone în prelucrarea materialelor complexe din polimeri de cauciuc, care reprezintă o zonă tehnologică fundamentală.

Acestea implică și algoritmi proprii realizați prin combinarea analizei unor date masive colectate din procesele de fabricație, cu tehnicile și cunoștințele experților Bridgestone în procesul de producție.

Bazat pe algoritmii care depășesc perspectiva iniţială creată de BIO, BID introduce inteligență artificială pentru a controla automat sistemele de producție și, astfel, permite asigurarea calității și proceduri care înainte depideau de abilităţile umane. Mai mult, datele obținute prin acest sistem vor fi utilizate în concordanţă cu datele existente deja ale mașinilor de asamblare a anvelopelor, procesele desfășurate înainte și după asamblare și în diverse arii pentru a îmbunătăți calitatea generală a procedurilor în fabrici.

Caracteristicile sistemului de asamblare pentru anvelope, EXAMATION sunt următoarele:

1. Calitate îmbunătățită

Bridgestone-Examation

Sistemul EXAMATION este echipat cu inteligență artificială care folosește senzori pentru a măsura datele individuale ale anvelopelor, bazate pe 480 de elemente de calitate.

Sistemul EXAMATION folosește aceste informații pentru a controla procesele de producție în timp real și astfel, asigurându-se că toate componentele sunt asamblate în condiții ideale. Acest sistem ajută la atingerea unor niveluri ultra ridicate de precizie în fabricarea anvelopelor, rezultatul fiind o îmbunătățire de peste 15% a uniformității, comparativ cu procesele convenționale de fabricare.

bridgestone examation_2

2 Productivitate ridicată

Procesul convențional de fabricare implică suprapunerea tuturor componentelor pe un singur tambur, însemnând că următorul pas al procesului nu putea fi demarat până când suprapunerea tuturor componentelor nu era completă și rezultau perioade mai lungi de producție.

Pe de altă parte, sistemul EXAMATION constă într-o abordare multi-tambur prin care mai mulți tamburi sunt folosiți pentru a avansa simultan procesul de adăugare a unor componente, astfel se dublează productivitatea în comparație cu procedurile obișnuite.

3. Procese automatizate fără nevoia de aptitudini

Procedurile de producție convenționale au fost dezvoltate pornind de la prezumția că asamblarea va fi făcută manual, ceea ce a făcut ca transferul de abilități umane și educaţia să constituie aspecte cruciale ale procesului de producție. Sistemul EXAMATION deschide posibilitatea unor procese de producție și asigurarea calității, ce depindeau înainte de munca manuală. Așadar, acest sistem elimină diferențele umane pentru realizarea unor niveluri mai înalte de calitate și eficiență.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.