Campioni in UE la scaderea deceselor pe sosea

 

Statisticile Politiei Rutiere releva ca numarul mortilor pe sosea a scazut cu 16,3% in pimele 11 luni ale anului, fata de aceeasi perioada din 2010, aceasta reprezentand cea mai mare rata de scadere din randul statelor europene. Potrivit Strategiei europene de siguranta rutiera pentru perioada 2011-2020, fiecare stat membru trebuie sa reduca cu 50% numarul decedatilor in accidente rutiere.

“In urma actiunilor intreprinse de Politia Rutiera pentru cresterea sigurantei traficului rutier, de la inceputul anului pana in prezent, comparativ cu perioada similara a anului trecut, se inregistreaza scaderi ale numarului de accidente rutiere produse si ale numarului de persoane decedate in urma acestor evenimente. Astfel, numarul accidentelor de circulatie a scazut cu 1,3% (8.742 de accidente – 112 de cazuri), cel al persoanelor decedate a scazut cu 16,3%, (1.892 persoane decedate – 368 cazuri ), iar numarul persoanelor ranite grav a crescut cu 1,4% (8.252 de persoane ranite grav – plus 127 de cazuri)” , informeaza Politia Romana.

La capitolul scaderea numarului deceselor pe soasea, suntem primii in Europa. Totodata, conform datelor Comisiei Europene, tara noastra are cea mai mare rata de scadere a victimelor accidentelor rutiere in ultimii 21 de ani. De asemenea, Raportul Uniunii Europene pentru siguranta rutiera plaseaza Romania pe locul 9, pentru perioada scursa din 2009 pana in prezent.

Viteza neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic ramane pincipala cauza a accidentelor, fiind urmata de traversarile neregulamentare ale pietonilor si neacordarea prioritatii pietonilor angajati regulamentar in traversare.

In perioada urmatoare, actiunile Politiei Rutiere se vor concentra pe constientizarea conducatorilor auto asupra efectelor alcoolului la volan si pe combaterea neacordarii prioritatii pietonilor, dar si a indisciplinei acestora din urma. (M.S.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.