CNAIR vrea în Bugetul pe 2019 banii pentru SF Autostrada Unirii

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis către Ministerul Transporturilor textul propus pentru a fi inclus ca articol distinct în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2019, în vederea asigurării bugetului pe anul 2019 aferent elaborării documentațiilor tehnico-economice (Studiul de Fezabilitate) pentru tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț al Autostrăzii Unirii (A8).

Potrivit CNAIR, acest obiect de investiții este repartizat astfel:

  • Credite de angajament 2019: 37.380 mii lei
  • Credite bugetare 2019: 9.309 mii lei

În prezent, CNAIR SA a finalizat documentația de atribuire aferentă licitării contractului de servicii privind completarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț.

Aceasta a fost transmisă către ANAP în vederea analizării și validării, urmând publicarea anunțului de participare.

Precizările CNAIR vin după ce mai multe organizații din zona Moldovei – “Moldova Vrea Autostradă”, “Împreună pentru A8” şi “Pro Infrastructură”  – au amenințat cu proteste la Guvern, deoarece autostrada A8 nu este prevăzută la finanțare în Bugetul pe 2019, deși a fost adoptată prin lege în Parlament în 7 noiembrie 2018, act normativ care prevede că Ministerul Transporturilor trebuia să demareze procedurile în 30 de zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial.

Fostul ministru al Transporturilor, Lucian Șova, declara în luna noiembrie 2018: “Legat de A8, așa cum am spus-o întotdeauna, este un proiect care va fi făcut pe fonduri europene, este un proiect al cărui studiu de fezabilitate îl vom lansa fie în decembrie, fie la începutul lunii ianuarie. Acest proiect nu a fost, nu este și nu va fi niciodată exclus din planurile Guvernului și ale CNAIR”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.