Fotoreportaj. Veşti bune de pe A1 Timişoara-Lugoj, lot 2

Astăzi a demarat mult aşteptata fază de lucru – ultima şi cea mai importantă – pe autostrada A1 Timişoara – Lugoj, în lungime de 25,6 km (km  54,0 – km 79,6): pozarea ultimului strat de asfalt, cel de uzură.

Constructorul a început această lucrare la km 79,6 spre km 78,0 pe sensul de mers spre Lugoj, în zona overpasului spre Sanoviţa. La un ritm de lucru de 1 – 1,5 km de asfalt pozat pe zi, cu unele întreruperi pe care le poate impune deteriorarea vremii de toamnă care se apropie cu paşi mari, apreciez că este posibilă finalizarea acestei faze de lucru în urmatoarele 6-8 săptămâni.

Având în vedere faptul că toate fazele de lucru sunt în stadiu avansat de finalizare – parapeţii metalici mediani sunt în mare parte montaţi iar cei laterali, de asemenea, amplasaţi pe o mare parte a acestui lot -, cred că, în paralel cu avansarea pozării asfaltului de uzură, echipele specializate vor începe marcajele de autostradă.

Se mai lucrează la pozarea balastului stabilizat pe ultimele 200 – 300 m, la km 63 şi la km 73,6 (overpasul de la nodul Topolovăţul Mare), la cele două parcări – km 68 – se lucrează la fundaţia spaţiului de servicii, iar la parcarea de la km 77 platforma este betonată şi se execută ultimele lucrări la grupurile sanitare, stâlpii iluminatului public fiind deja montaţi.

În ceea ce priveşte overpasurile de pe acest lot, acestea sunt în stadiu final; se execută rampele de acces şi ultimele suprabetonări, urmând parapeţii şi asfaltarea rampelor de acces.

Finalizarea acestui lot, cred eu, este posibilă în luna noiembrie a.c.. Am încercat să aflu de la constructor acestă dată, dar acesta ţine la secret evenimentul.

Darea în funcţiune a acestui lot peste 2 – 3 luni va crea un tronson fluent al A1 de la Nădlac la Traian Vuia (judeţele Arad şi Timiş) în lungime de 145 km şi eliberarea definitivă a oraşelor  Nădlac, Pecica, Arad, Timişoara, Recaş ş  Lugoj, dar şi unui mare număr de comune şi sate, de coşmarul unui tranzit auto tot mai sufocant.

Marius Popovici

lucrari, autostrada, asfaltare-Marius Popovici

Montare pereţi antizgomot  la km 53 şi km 68

lucrari, autostrada, asfaltare, excavator, buldozer-Marius Popovici

Overpas şi rampa de acces  la km 62, zona Recaş

lucrari, muncitori, pod, pasaj, autostrada-Marius Popovici

Overpas în faza finală

lucrari, autostrada, asfaltare-Marius Popovici

Turnare asfalt uzura km 78

lucrari, autostrada, asfaltare-Marius Popovic

Perspectiva spre km 68, urmează asfaltul de uzură

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.