Grupul MOL a fost inclus în Dow Jones Sustainability Index

benzinarie-mol_fresh_cornerGrupul MOL a fost din nou inclus in the Dow Jones Sustainability World Index (DJSWI). Compania se situează astfel, după punctajul în materie de sustenabilitate, între cele mai performante companii integrate de petrol și gaze (în segmentul de 15% de la vârful clasamentului). Grupul MOL este singura companie din Europa Centrală și de Est inclusă în raport.

Raportul de evaluare a fost elaborat de către RobecoSAM, companie specializată în analiza companiilor conforme cu principiile de sustenabilitate. RobecoSAM a invitat să participe cele mai mari 68 de companii de petrol și gaze listate la bursă și a inclus în raportul final doar 10 dintre acestea. Astfel, MOL se situează între cele mai performante companii internaționale din domeniu, pe baza analizei conform criteriilor de sustenabilitate. Compania a mai fost inclusă în raport în 2010 și în 2011 și face parte din nou din compoziția indicelui, după cinci ani.

În indicele DJSWI sunt incluse doar companiile care excelează în comparație cu celelalte firme din domeniul lor de activitate în funcție de o serie de indicatori de sustenabilitate. Printrea aceștia se numără factori de evaluare a performanței de mediu, a performanței sociale dar și a sustenabilității economice.

“Obiectivul nostru este să integrăm pe deplin sustenabilitatea în activitatea noastră operaţională de fiecare zi. Continuăm să prețuim în cea mai mare măsură siguranța angajaților noștri, comunitățile și mediul înconjurător. Includerea în Indicele Global DJSI va stimula angajamentul nostru de îmbunătățire continuă, întrucât reprezintă o recunoaștere importantă a eforturilor personale a tuturor membrilor echipei MOL, care lucrează pentru îmbunătățirea proceselor și performanței noastre atât la birou cât și în centrele de operațiuni industriale”, a declarat József Molnár, Group CEO, MOL.

La această realizare au contribuit sistemul temeinic de management supervizat de Consiliul Director, lansarea Planului de Dezvoltare Sustenabilă 2020, care a declanșat o serie de acțiuni considerate esențiale managementului de succes al provocărilor pe termen lung economice, sociale și de mediu, precum și cultura noastră solidă de raportare integrată.

Având în vedere angajamentul nostru de durată privind dezvoltarea sustenabilă, suntem cu atât mai bucuroși de această recunoaștere, care ne confirmă poziția de leader între companiile din industrie în privința dezvoltării sustenabile.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie internațională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 țări, din care peste 200 în România.

Despre Dow Jones Indices

S&P Dow Jones Indices, o divizie a S&P Global, este cea mai mare sursă globală de date și studii bazate pe indici, creatorul unor indici de referință ai piețelor financiare, cum ar fi S&P 500® și Dow Jones Industrial Average®. Având peste 1.000.000 de indici și peste 120 de ani de experiență în cu o gamă variată de active la nivel global, S&P Dow Jones Indices definește modul în care investitorii evaluează piețele și realizează tranzacții.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.