Master Class Mariana Nicolesco la Televiziunea Naţională

Cursurile de Măiestrie Artistică 2014 ale sopranei Mariana Nicolesco, pregătind ediţia jubiliară din anul viitor, marcând două decenii de succese ale Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, au entuziasmat şi în acest an publicul prezent la eveniment, iar acum televiziunea naţională aduce această mare sărbătoare a artei cântului în casele tuturor iubitorilor vocii umane şi ai muzicii de operă.

În cadrul acestei ediţii a Cursurilor de Măiestrie Artistică, Dr. Stephan Poen a evocat personalitatea legendarei soprane Hariclea Darclée, la 75 de ani de la trecerea sa în eternitate. Totodată, a fost celebrată creaţia lui Christoph Willibald Gluck şi Niccolò Jommelli la 300 de ani de la naştere şi a lui Giacomo Meyerbeer la 150 de ani de la dispariţia sa, conferinţa fiind ilustrată cu pagini celebre din repertoriul acesteia cântate de Mariana Nicolesco pe scenele lumii. Sâmbătă, 8 noiembrie, ora 1100, la TVR2.

Cea de a doua emisiune este consacrată Cursurilor de Măiestrie Artistică ale sopranei Mariana Nicolesco şi dedicată Recitalului  tinerilor artişti cuprinzând arii din repertoriul Haricleei Darclée. Duminică, 9 noiembrie, ora 11.00, la TVR2.

Gala Master Class ce încheie Cursurile de Măiestrie Artistică din acest an cu un adevărat maraton liric, ca de fiecare dată, face obiectul celei de a treia emisiuni ale acestui ciclu, în care un moment de o deosebită emoţie este acela închinat marelui bariton Nicolae Herlea, prezent ani de-a rândul la evenimentele Darclée. Sâmbătă 15 noiembrie, ora 11.00, la TVR2.

Cea de a patra emisiune încununează splendidele celebrări ale muzicii din cadrul prestigioaselor manifestări Darclée pentru care Mariana Nicolesco a obţinut Înaltul Patronaj UNESCO. Duminică, 16 noiembrie, ora 11.00, la TVR2.

Mariana Nicolesco declara recent: «Este o mare bucurie aceea pe care ne-au adus-o artişti care şi-au desăvârşit mijloacele la Cursurile nostre de Măiestrie Artistică, triumfând la Concursul Internaţional de Canto al Chinei, cu 430 de concurenţi din 41 de ţări, unde tenorul Adrian Dumitru a obţinut Premiul I şi mezzosoprana Emanuela Pascu Premiul II».

Membră a Juriului Internaţional al Concursului, Mariana Nicolesco a fost invitată de Opera Naţională a Chinei să ofere în primăvara viitoare Master Classes în Arta Cântului celor mai frumoase voci ale Chinei. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.