Noi produse Bridgestone pentru motociclete

motocicleta-anvelope-bridgestoneBridgestone, cea mai mare companie de anvelope si cauciuc, a dezvoltat o serie de anvelope inovatoare pentru categoria de motociclete, unul dintre pilonii Bridgestone.

Cele mai recente lansari fiind anvelopele Battlecruise H50 si Battlecross X10, o noutate fiind si colaborarea cu prima motocicleta electrica – Sarolea.

Sarolea SP7

Echipata cu anvelopele Battlax Hypersport S21 in editie speciala, Sarolea SP7 este o dovada a companiei catre un concept de mobilitate sustenabil, acesta fiind o motocicleta in totalitate electrica. Aceasta este rezultatul unui parteneriat tehnic inceput in 2014, intre Bridgestone si echipa Sarolea, aceasta colaborare reflectandu-se si in participarea la cursele Isle of Man TT Zero, incepand cu acelasi an.

Parteneriatul este o reflexie a angajamentului Bridgestone fata de un viitor sustenabil al mobilitatii si a viziunii pe termen lung fata de mediul inconjurator cu focus pe conservare ecologica si a resurselor si pe reducere emisiilor de CO2.

“Acest parteneriat ofera Bridgestone posibilitatea de a combina expertiza noastra MotoGPTM cu viziunea mobilitatii sustenabile. Sarolea traseaza directia viitorului electric pentru motociclete, pe si inafara pistelor”.

Sarolea SP7 a fost testate pe circuitul Bridgestone din Italia, locul perfect pentru a testa limitele de 320 km/ora ale acesteia. Varianta Sarolea SP7 cu zero emisii a fost omologata recent pentru utilizarea pe drumurile publice.

Battlecruise H50

Bridgestone intelege importanta pe care proprietarii de V-Twin o acorda felului in care aceasta functioneaza, arata, se aude si cum este construita – toate acestea devin importante in momentul in care o conduci. Tocmai de aceea, Bridgestone a dezvoltat noile Battlecruise H50 – anvelopele create special pentru a oferi momente de neuitat pe sosea.

motocicleta-anvelope-bridgestone

Folosind materiale de calitate superioara si tehnologiile avansate de constructie a unei anvelope, Bridgestone a creat anvelopa Battlecruise H50 ce ofera o experienta unica a drumului, manevrabilitate pe suprafete umede si uscate si o durata mare de utilizare. Pentru a obtine aceste rezultate spectaculoase, Bridgestone a folosit tehnologia Ultimate EYE (U-EYE), ce permite inginerilor sa vada exact cum se manifesta o anvelopa in timpul mersului.

U-EYE ofera o imagine foarte detaliata a zonei de contact, a momentului in care cauciucul ia contact cu soseaua si modul in care este distribuita presiune la diferite viteze, incarcaturi si unghiuri, pe suprafete umede si uscate. Battlecruise H50 fiind a cea de-a doua anvelopa ce beneficiaza de aceasta tehnologie.

Avand H50, motocicletele V-twin au nevoie doar de inclinari usoare in curbe. Gratie tehnologiei U-EYE, Battlecruise H50 are o suprafata mai mare de contact si creaza un raport mai bun al distributiei suprafata de contact-presiune, oferind o mai buna manevrabilitate si precizie in curbe.

De asemenea, proprietarii de V-Twin vor beneficia si de anvelope cu o mai mare durata de viata, scopul Bridgestone fiind de a oferi anvelope mai fiabile decat ale brandurilor mari. La toate acestea se adauga si scaderea nivelului vibratiilor si absorbtia socurilor pe care H50 le ofera, optimizand duritatea anvelopei frontale pentru o calatorie cat mai placuta.

Battlecross X10

Bridgestone a completat noua generatie de MX prin lansarea Battlecross X10 pentru suprafetele nisipoase. Cu un design avansat, X10 promite motociclistilor o mai buna tractiune, o auto-curatare mai eficienta a anvelopei si un control sporit pe toate tipurile de suprafete nisipoase.

Noile anvelope au fost create si testate impreuna cu motociclisti de top pe circuitele de competitie MX. Prin dezvoltarea noilor anvelope pornind de la gama Battlecross, Bridgestone a dezvoltat performante mai bune pe suprafete cu care se intalnesc atat campionii, cei intermediari, dar si incepatorii.

motocicleta-anvelope-bridgestone-1

Punctul de diferentiere al X10 este nivelul de deformare. Un nou model, ce presupune repozitionarea zonelor anvelopei, permite o mai mica rigiditate longitudinala a zonei centrale.

Aceasta permite o deformare mai eficienta in timpul rotatiilor, avand un efect de creare de unghiuri drepte in nisip. De asemenea, curatarea mai buna a interiorului anvelopei este data de flexibilitatea anvelopei.

Comparabil cu precedesorul M101/M102, Battlecross X10 are o mai buna tractiune in zone nisipoase, aderenta si stabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.