Petrom s-a tinut de cuvant: a scumpit carburantii

Petrom a scumpit, joi, benzina cu 12 bani si motorina cu 9 bani, la doar o zi dupa ce directorul general al companiei, Mariana Gheorghe, anuntase ca Grupul Petrom va continua cresterea “moderata” a preturilor. Este cea de-a patra majorare de la inceputul anului si nici nu s-au incheiat primele doua luni.

Un litru de Euro Diesel 5 a ajuns, astfel, la 5,97 de lei, de la 5,88 de lei; un litru de Premium fara Plumb 95 se vinde cu 5,79 de lei, de la 5,67 de lei; un litru de Top Premium 99 plus are pretul de de 6,16 lei, de la 6,04 lei.

Lukoil Romania a majorat deja de miercuri, cu 3 lei, cel mai ieftin sortiment de benzina comercializat de companie, Euroluk 95, astfel ca acum un litru costa 5,6 lei. Celelalte preturi au ramas nemodificate: 6,07 lei litrul de benzina Ecto 98, apoi, la motorine, 5,77 de lei costa litrul de Euro L Diesel si 5,94 lei cel de Ecto Super Diesel. In aceasta luna, compania a scumpit insa cu 17 bani litrul de GPL, de la 3,01 lei la 3,18 lei.

Rompetrol nu a operat inca modificari de pret la niciun sortiment de carburant, insa, avand in vedere recentele amenzi aplicate de Consiliul Concurentei cartelului petrolistilor, va trebui sa mai astepte putin, sa nu bata la ochi. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.