Planurile Comma pentru sporturile cu motor în 2014

Comma Oil, liderul britanic-brazilian in uleiuri de masina si substante chimice pentru intretinerea autovehiculelor şi a vehiculelor comerciale, va continua să se implice şi în 2014 în sporturile cu motor, anunţând „un sezon plin de acţiune pe măsură ce sporturile cu motor (atât internaţionale, cât şi locale) rămân nucleul programelor de testare şi dezvoltare a produselor Comma”, potrivit comunicatului remis redacţiei.

“Comma se va implica in continuare si in campionatul GP2 – recunoscut ca principala rampa de lansare catre Formula Unu – devenind partener tehnic al echipei GP2 DAMS pentru sezonul din 2014. Aflate la al 10-lea sezon, cursele de GP2 se desfasoara in paralel cu Campionatul Mondial FIA de Formula Unu, serie care a dat pana in prezent numerosi piloti de F1”, se arată în document.

Cu sediul langa Le Mans in Franta, DAMS este una dintre cele mai respectate echipe din padocul GP2, castigatoare consecutiva a unor premii importante in anii 2011 si 2012, propulsand totodata mai multi piloti sa  sa ajunga in campionatele de Formula 1.

Comma este partener tehnic al echipei franceze si totodata sponsor al pilotului britanic de curse, Jolyon Palmer, in campionatul GP2. Jolyon Palmer (23 de ani) este fiul lui Jonathan Palmer, fost pilot de F1 si director executiv la MotorSport Vision. Jolyon a castigat curse „cap de afis” in 2013, atingand locul sapte din clasament. Anul acesta, el va pilota un bolid DAMS in culorile Comma alaturi de pilotul monegasc Stéphane Richelmi.

„Am un singur obiectiv in acest an – vreau sa castig cupa GP2. Cred ca DAMS imi va oferi cea mai buna sansa in acest scop. Echipa are un palmares excelent in materie de piloti intrati in F1 si voi depune tot efortul necesar pentru a calca pe urmele unora ca Romain Grosjean si Davide Valsecchi ca sa devin al treilea campion de GP2 al DAMS in patru ani si pentru a-mi creste sansele de a urca intr-un bolid de F1 in 2015”, declara Jolyon Palmer.

Mike Bewsey, purtator de cuvant de la Comma, afirma: „Sporturile cu motor sunt cel mai bun teren de incercare pentru produsele noastre. Nivelul performantelor acestora vorbeste de la sine si le ofera clientilor incredere totala, deoarece au vazut la ce solicitari rezista produsele”.

Comma se implica activ in motorsport si la nivel intern, continuand sa fie partener tehnic in Campionatul BRDC Formula 4 din 2014. Inaugurata in 2013, Formula 4 este un campionat de curse britanic cu monoposturi pentru debutanti, atragand participari din toata lumea. F4 se desfasoara cu bolizi identici si motoare identice, toate ruland cu Comma 5W50 Performance Motor Oil.

Participarea Comma in campionat a crescut in 2014, prin incheierea unui acord de sprijin acordat echipei de F4 HHC Motorsport si asumarii rolului de sponsor principal pentru Will Palmer, pilotul HHC. Fratele de 17 ani al lui Jolyon va purta marca Comma pe monopostul sau in campionatul cu opt manse.

In Marea Britanie, Comma este si partener tehnic al PalmerSport, cel mai mare eveniment de curse din lume. Cu sediul la autodromul din Bedford, PalmerSport este o unitate creata special pentru sporturile cu motor, dispunand de un parc variat de modele Ariel Atom, monoposturi din Formula Jaguar, BMW M3-uri si multe altele. Vehiculele PalmerSport parcurg peste trei milioane de kilometri pe an sub solicitari extreme, iar produsele Comma mentin aceste vehicule in forma maxima in cele mai dificile conditii.

Despre Comma (www.CommaOil.com)

Comma furnizeaza o gama cuprinzatoare de lubrifianti, substante chimice si produse de intretinere de clasa mondiala destinate vehiculelor de pasageri, vehiculelor comerciale usoare si pentru transport greu, iar acestea sunt distribuite in peste 40 piete din toata lumea, atat pentru mecanicii profesionisti cat si pentru automobilisti.

Toate produsele Comma indeplinesc cele mai inalte standarde internationale de siguranta si sunt supuse unor proceduri riguroase de testare si control al calitatii in fiecare etapa a procesului de fabricatie.

Comma a fost infiintata in 1965, ca fabrica privata de procesare a uleiului, devenind, in 2012, o divizie operationala detinuta integral de Cosan S.A. din São Paulo, Brazilia. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.