Raiffeisen Leasing a încheiat cu succes procesul de preluare a portofoliului de leasing de la ING Lease

Raiffeisen Leasing şi ING Lease au încheiat cu success procesul de preluare a clienţilor persoane juridice transferaţi la Raiffeisen Leasing. În acest moment, tranzacţia de preluare a portofoliului de clienţi persoane juridice de la ING Lease către Raiffeisen Leasing devine efectivă, în urma îndeplinirii tuturor condiţiilor necesare, care au fost: transmiterea notificărilor către clienţi pentru obţinerea consimţământului de preluare, verificarea documentaţiei şi a bunurilor preluate, precum şi obţinerea acordului Consiliului Concurenţei, din luna decembrie a anului trecut, se arată în comunicatul remis redacţiei din partea Raiffeisen Leasing.

Operatiunile tehnice de preluare au fost deja finalizate, urmand ca tranzactia sa produca efecte cu privire la contractele incheiate cu clientii transferati incepand cu luna februarie, odata cu facturarea primei rate de catre Raiffeisen Leasing, in calitate de finantator.

„Inca din 2011 achizitia unui portofoliu de leasing a reprezentat una din directiile tactice pentru Raiffeisen Leasing. Intr-un context in care constatam o  stagnare a pietei de leasing, consideram ca o astfel de miscare strategica este menita sa compenseze posibilitatea unei cresteri organice a portofoliului. Speram sa putem satisface nevoile de leasing financiar ale noilor clienti, pastrand aceleasi standarde de calitate si transparenta pe care le oferim de ani buni clientilor nostri”, a declarat Felix Daniliuc, Director General Raiffeisen Leasing.

Raiffeisen Leasing a incheiat in luna octombrie a anului trecut un acord pentru achizitionarea portofoliul de leasing al ING Lease.

Acordul prevedea preluarea de catre Raiffeisen Leasing a unui numar de active in valoare de 30 de milioane de euro si aproximativ 60 de clienti corporatii mari si medii, precum si angajati ai ING Lease Romania, structura portofoliului de la ING Lease, in functie de tipurile de bunuri finantate fiind urmatoarea: vehicule 49,7%, echipamente 31,6% si real estate 18,7%.

In urma indeplinirii tuturor conditiilor precedente, tranzactia devine efectiva incepand cu data de 29 ianuarie 2014.

***

Raiffeisen Leasing a incheiat al treilea trimestru al anului 2013 cu finantari noi in valoare de 61 milioane de euro, cu 29% peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut. Distributia pe tipuri de bunuri finantate a fost urmatoarea: vehicule 65%, echipamente 35%.

Compania a raportat un profit de 1,8 milioane de euro in primele 9 luni.

ING Lease Romania IFN S.A., detinuta integral de ING Lease Holding N.V., a inceput activitatea in Romania in 2005, cu servicii “business to business”, oferind solutii de leasing financiar pentru echipamente, autoturisme si autovehicule utilitare precum si leasing imobiliar, incluzand cladiri de birouri, parcuri logistice/industriale si centre comerciale.

Transferul acestui portofoliu vine ca urmare a deciziei ING Lease de a restructura activitatea de leasing in mai multe tari din Europa, inclusiv in Romania. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.