Vizibilitate mai mare asupra activelor centrelor de date, cu soluția StruxureWare™ Data Center Operation v8.0

schneider-electric-modular-data-centerData Center Operation v8.0, care aduce îmbunătățiri suitei software de management al infrastructurii centrelor de date (DCIM) StruxureWare for Data Centers.

Soluţia include funcţii noi care permit o vizibilitate mai mare a activelor pentru toate părțile interesate în centrele de date, inclusiv pentru chiriaşii din mediile de colocare, atât la nivelul sistemelor IT, cât şi al clădirilor. StruxureWare Data Center Operation v8.0 ajută companiile să prospere prin administrarea centrelor de date în domenii multiple, oferind informații utile care susțin un echilibru ideal între o disponibilitate înaltă și o eficiență maximă pe durata întregului ciclu de viață al centrului de date.

„Managerii centrelor de date – din companii sau din clădirile de colocare – se confruntă cu un număr tot mai mare de provocări în încercarea de a ţine pasul cu viteza de dezvoltare a business-ului, inclusiv schimbări în nevoile de capacitate şi randament din interiorul întregii industrii, pe o piaţă din ce în ce mai competitivă”, a spus Soeren Brogaard Jensen, Vicepreşedinte, Solution Software, IT Business, Schneider Electric.

„Soluţia software propusă de Schneider Electric, StuxureWare Data Center Operation v8.0, asigură vizibilitatea activelor, capabilități de planificare a capacităţii şi funcţionalitatea de management al riscului de care au nevoie utilizatorii centrelor de date pentru a optimiza performanţa şi eficienţa sistemului lor, permiţând, în acelaşi timp, creşterea afacerii prin oferirea de servicii noi clienţilor”, a adăugat el.

Construind pe caracteristicile deja existente ale soluţiei StruxureWare Data Center Operation care simplifică managementul centrelor de date, noile funcţii ale versiunii v8.0 includ:

  • Pagina WEB pentru clienții de colocare, care îi permite utilizatorului vizibilitatea asupra activelor centrului de date, capacitatății și utilizării energiei prin intermediul oricărui browser modern. Această funcţie scade costurile de mentenanţă şi le permite managerilor să ia decizii mai bune, în cunoştinţă de cauză şi în timp real.
  • Portalul clientului de colocare reprezintă o extindere a angajamentului asumat de Schneider Electric în fața colocatarilor şi a clienților acestora, permiţându-le furnizorilor de servicii de colocare să ofere servicii suplimentare pe baza soluţiei DCIM, inclusiv managementul serviciilor adresate fiecărui locatar. Portalul le oferă locatarilor o privire de ansamblu instantă asupra soluţiilor centrului de date, inclusiv asupra camerelor, dulapurilor şi rack-urilor, capacității rezervate, puterii măsurate şi temperaturii din rack-uri. Locatarii au acces totodată la un raport de indicatori cheie de performanță (KPI). Prin portal, locatarii îşi pot vedea activele fără a avea acces direct la reţeaua locală a colocatarului. Furnizorul de servicii de colocare poate, printr-un singur click, să activeze sau să dezactiveze accesul în portal pentru fiecare locatar în parte şi să decidă ce informaţii să împărtăşească.
  • Planificarea capacităţii directe şi gestionarea riscurilor: Schneider Electric este primul şi singurul furnizor de soluții DCIM care asigură atât planificarea capacităţii directe şi gestionarea riscurilor, cât şi capabilitatea de a susține o infrastructură de alimentare mixtă (CA şi CC). Acest lucru ajută administratorii să modeleze dispozitive alimentate cu curent continuu în interiorul centrelor de date, permițându-le să plănuiescă într-un mod mai inteligent şi precis capacitatea şi să evalueze riscurile pentru calea de alimentare cu curent continuu.
  • Predicția consumului de energie: asigură planificarea nivelului de capacitate la nivelul rack-ului şi a întrerupătoarelor, precum și posibilitatea de a elibera capacitatea subutilizată, întrucât valorile estimate ale sarcinii sunt derivate automat din măsurătorile reale ale energiei.

Suita software StruxureWare for Data Centers este proiectată pentru a colecta şi gestiona datele despre activele unui centru de date, utilizarea resurselor şi stadiul de funcţionare de-a lungul întregului ciclu de viaţă.

Această informaţie este apoi distribuită, integrată şi aplicată într-un mod care să îi ajute pe manageri să optimizeze performanţa centrelor de date şi să îndeplinească obiectivele orientate către sistemele IT, business şi servicii. De la active IT la rack-uri, dulapuri, camere şi clădiri, suita StruxureWare for Data Centers livrează informaţiile potrivite către utilizatorii potriviți, la momentul potrivit.

Pentru mai multe informaţii despre gama de soluţii DCIM a Schneider Electric, vizitaţi website-ul Schneider Electric.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.