Schneider Electric, parteneriat cu Skanska pentru Green Court

Schneider Electric a implementat pentru dezvoltatorul imobiliar Skanska, în clădirea de birouri Green Court Bucharest, un proiect complex ce a constat în echipamente și soluții de eficiență energetică, distribuție și alimentare cu energie electrică și management centralizat al clădirii.

Schneider Electric este, de altfel, și primul chiriaș al Green Court Bucharest, ocupând aproximativ 3.100 mp la etajele 1 și 2 ale clădirii.

„Proiectul cu Skanska a prezentat pentru Schneider Electric o dublă provocare. În primul rând, prin soluțiile pe care le-am implementat, ne-am angajat să ajutăm Green Court să devină una dintre cele mai verzi clădiri din București și să obțină certificarea LEED Gold, consolidându-ne, în același timp, expertiza în piața de birouri. În al doilea rând, dedicarea noastră față de acest proiect a fost cu atât mai mare cu cât Green Court urma să devină noua noastră casă, astfel încât am dorit să le oferim angajaților noștri spații de lucru optime și să ne bucurăm împreună de beneficiile unei clădiri eficiente energetic”, a declarat Florentina Totth, Președinte Schneider Electric România și Republica Moldova.

Florentina Totth, Country President Schneider Electric Romania

„Am știut încă de la început că vom gasi în Schneider Electric un partener de încredere în dezvoltarea de birouri verzi și inovatoare. Pe de o parte, pentru că împărtășim același obiectiv: preocuparea pentru un mediu de lucru sănătos, care încurajează dezvoltarea personală și profesională a oamenilor care își desfășoară activitatea în clădire. Pe de altă parte, pentru că sistemele oferite de ei în proiectul Green Court Bucharest au întrunit înaltele standarde internaționale ale Skanska. Am avut o colaborare foarte bună de-a lungul întregului proces și îi mulțumim echipei Schneider Electric pentru deschiderea și profesionalismul demonstrate”, a adăugat Marcin Łapiński, Președinte Skanska Property România.

Pentru managementul inteligent al clădirii, Schneider Electric România a implementat SmartStruxure Solution, o soluție integrată care poate aduce economii de energie de până la 30%, asigurând, în același timp, un mediu confortabil, sigur și sustenabil.

SmartStruxure Solution include controlul, monitorizarea și supervizarea instalațiilor unei clădiri: centrala termică, centrala de apă racită, centralele de tratarea aerului, sistem de ventilo-convectoare, ventilatoarele de evacuare, tablourile electrice, sistemul de contorizare.

Automatele sistemului de management al clădirii (BMS) au nativ trei protocoale de comunicație deschise ce pot fi folosite în același timp – LonWorks, ModBus si Bacnet. Aceste protocoale de comunicație sunt cele mai utilizate în aplicațiile de clădiri, permițând integrarea tuturor sistemelor instalate.

Cu această soluție, Schneider Electric România oferă o abordare integrată care unifică multiplele sisteme ale unei clădiri pe o platformă software unică, numită StruxureWare Building Operation (SBO).

Odată integrate, datele de la aceste sisteme sunt asimilate și transformate în informații care ghidează deciziile și acțiunile managerilor clădirii și îmbunătățesc eficiența, confortul și starea de bine a ocupanților și a proprietarilor. Platforma SBO asigură acces pe internet pentru proprietari, firma de mentenanță, precum și pentru chiriași.

Pe un browser de internet, chiriașul accesează pagina lui personalizată, pe care își poate modifica temperatura de confort din zona biroului său, poate vedea temperatura masurată în momentul respectiv sau poate schimba turația ventilatorului din ventilo-convector. De asemenea, firma de mentenanță poate procesa rapoarte privind consumurile de energie electrică și apă pentru diferite zone și chiriași. SmartStruxure Solution este o soluție multi-site, oferind posibilitatea integrării în același server a tuturor clădirilor dezvoltate de investitorul Skanska.

În cadrul acestui proiect, Schneider Electric România a livrat și o soluție completă de alimentare cu energie electrică ce include patru transformatoare uscate de 1600 kVA cu patru celule de medie tensiune montate în două tablouri tip SM6. Beneficiile acestei soluții includ siguranța în montaj și exploatare, un cost redus al investiției inițiale, precum și un grad scăzut de încărcare a clădirii, în condițiile în care greutatea echipamentelor este mai mică.

De asemenea, Schneider Electric România a furnizat tabloul general de distribuție și tablouri divizionare de etaj, echipate cu întrerupătoare MasterPact și Compact NS și gama modulară Acti 9. Tabloul general include și soluția de compensare energie reactivă VARSET.

Toate tablourile electrice sunt contorizate cu contoare de energie electrică din gama Acti9 cu comunicație ModBus și sunt integrate în sistemul de gestiune centralizat al clădirii. Schneider Electric a livrat și soluția de bară capsulată Canalis, pentru distribuția de putere, tip KTA 1600 A din Aluminiu, cu un grad de protecție implicit IP55, în construcție anti-foc pe toată lungimea.

Proiectul dezvoltat în Green Court Bucharest include și întrerupătoare din gama Unica Allegro, precum și senzori de mișcare din gama ARGUS instalați în parcare, în băi și pe holurile comune, aceștia contribuind la economii semnificative de energie.

Companie specializată la nivel global în managementul energiei și automatizare, cu operaţiuni în mai mult de 100 de ţări, Schneider Electric (www.schneider-electric.com) oferă soluţii integrate pentru diverse segmente de piaţă, deţinând poziţii de lider în domeniul infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcţii şi al centrelor de date sau reţelelor.

Schneider Electric are, de asemenea, o prezenţă extinsă şi în domeniul aplicaţiilor pentru segmentul rezidenţial. Cei 170.000 de angajaţi ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, fiabilă, eficientă, productivă şi verde, realizând venituri din vânzări în valoare de 25 miliarde de euro în 2014, prin activitatea lor constantă de a ajuta persoanele şi organizaţiile „să profite la maximum de resursele energetice”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.