DAF Trucks a prezentat noul XB Electric

DAF intenționează să înceapă producția noii serii XB, oferită în variante diesel și electrice, în al patrulea trimestru al anului 2023. Acesta va deveni al cincilea model electric al companiei olandeze.

DAF nu menționează furnizorii componentelor electrice de putere.

DAF Trucks își extinde gama de produse integral electrice cu noul DAF XB Electric pentru transportul de distribuție în regim urban și regional. Pe lângă versiunile de 16 și 19 tone, este disponibilă și o versiune de 12 tone. Motorul electric al lui XB Electric oferă 120 sau 190 kW, în funcție de specificație, și este combinat cu baterii LFP cu o capacitate de 141 până la 282 kWh, care oferă o autonomie maximă de 350 km.

O încărcare rapidă de la 20 la 80% cu până la 150 kW la vârf ar trebui să dureze între 40 și 70 de minute, în funcție de dimensiunea bateriei. În plus, camionul de distribuție ar trebui să poată fi încărcat prin rețeaua electrică obișnuită, adică curent alternativ. DAF nu menționează puterea maximă posibilă de încărcare CA. Potrivit companiei, încărcarea CA ar trebui să fie „ideală” când camionul se întoarce la autobază la sfârșitul zilei. Puterea de încărcare ar trebui, prin urmare, să fie de cel puțin 22 kW – cu cei 22 kW, bateria de 282 kWh ar fi încărcată în aproximativ 13 ore. Cu o putere de încărcare mai mică, încărcarea peste noapte ar fi cu greu posibilă.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.