TRUCKNET: Inteligență artificială pentru camioane pline

Să scapi de kilometrii la gol! Fără îndoială unul dintre marile vise ale oricărui transportator. Uneori bursele electronice de transport oferă soluții, dar fiecare astfel de kilometru atârnă greu în balanța de la sfârșitul lunii. Trucknet este mai mult decât atât. Oferă acea soluție completă care poate transforma visul în realitate… inclusiv în România.

Președintele Franței, Emmanuel Macron și Hanan Friedman, CEO-ul Trucknet

Multe studii din Europa au concluzionat faptul că aproximativ 30% din totalul camioanelor și autobuzelor de pe șosele călătoresc la gol.

Sistemele TMS ale companiilor pot doar încerca să optimizeze rutele interne de transport. Platforma Trucknet de optimizare a transporturilor bazată pe cloud generează reduceri unitare de costuri și optimizează toate rutele de transport înregistrate în sistem.

Toți utilizatorii înregistrați pe platforma Trucknet pot adăuga o comandă de transport, care include un punct de ieșire, traseu, destinația mărfii și destinația finală a camionului. „Platforma noastră știe cum să se conecteze cu majoritatea tipurilor de software TMS, precum și cu sistemele telematice. Iar dacă este vorba despre un tip de TMS necunoscut, îl putem conecta manual. O dată ce software-ul nostru inteligent a depistat că, pentru o secțiune dintr-un traseu de transport, un camion călătorește la gol sau parțial încărcat, sugerează mărfuri suplimentare, introduse de către alte companii. Ambele părți trebuie să aprobe termenii, condițiile și plata pentru acest transport”, a subliniat Hanan Friedman, CEO și fondator al companiei Trucknet.

El a adăugat că platforma a creat un document CMR pe care șoferul îl poate semna și confirma digital. Acest document simplifică și îmbunătățește cooperarea și tranzacțiile între companii. Pe scurt: tranzacțiile inteligente de bursă de transport, prin intermediul platformei Trucknet, sunt complet sigure și confidențiale. Toate acestea îmbunătățesc profitabilitatea transporturilor de marfă.

Beneficii

Operatorul poate planifica noi transporturi și le poate administra pe cele existente, poate aloca vehicule unor comenzi și poate comunica direct cu șoferii, prin intermediul instrumentului de planificate Trucknet.

Ambele software-uri, cel pentru operator și aplicația de smartphone a șoferului, sunt prietenoase cu utilizatorul, iar operatorul poate controla comenzile de lucru, locațiile camioanelor, rutele acestora, durata călătoriei și programul. Ecranul oferă propuneri automate pentru a umple camioanele parțial sau total goale cu încărcătură corespunzătoare, adaptată călătoriei respective.

În plus, operatorii pot extrage date și statistici privind activitatea lor. Un panou de bord modern și simplu de utilizat și instrumentele de raportare le permit să vizualizeze câte curse au fost realizate sau externalizate într-o anumită perioadă de timp, veniturile, programele de lucru și utilizarea camionului pentru următoarele zile etc.

O platformă în expansiune

„După prezentarea pe care am realizat-o la Conferința Climatică de la Paris, în 2015, am decis, în mod strategic, să ne începem activitatea europeană în Franța. De atunci, am fost capabili să conectăm peste 430.000 de camioane din mai mult de 4.800 de companii din această țară. Partenerii noștri din Franța sunt companii de top, precum Groupe La Poste, Geo Post, Business France, Crédit Industriel et Commercial (CIC), CMA CGM și multe altele”, a subliniat Hanan Friedman.

„În prezent, ne extindem activitatea în Europa de Est, iar biroul nostru local este situat în România. De asemenea, derulăm un program pilot în Portugalia, utilizând sistemul Mobileye 8, cu una dintre subsidiarele La Poste, Chronopost. În octombrie 2019, plănuim să ne începem activitatea în Anglia și, conform planului nostru de business, ne vom extinde activitatea în Germania, în 2020. În plus, în Israel, sistemul nostru a fost ales pentru două programe pilot, unul cu IDF și al doilea cu Compania Poștală Israel”, a spus fondatorul Trucknet, adăugând că viziunea companiei pe termen lung este structurată pe două niveluri importante. În primul rând, compania își propune să administreze eficient transporturile autonome și logistica. Iar, pe de altă parte, să conecteze și să optimizeze sistemele logistice globale, inclusiv avioanele, camioanele, trenurile și vapoarele, precum și serviciile de mesagerie.

Compania israeliană Trucknet și-a început expansiunea europeană în Franța, următorul pas fiind stabilirea biroului pentru Europa de Est la București.

Material furnizat de Trucknet

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.