VW CADDY Atelier Mobil

1

Volkswagen Vehicule Comerciale impreuna cu cativa parteneri carosieri a pregatit modele speciale de utilitare pentru a veni cat mai mult in intampinarea nevoilor clientilor.

In ultimele trei luni, pentru a promova acest nou proiect, a fost organizata o caravana care a parcurs toata tara. Au fost puse la dispozitia distribuitorilor 3 seturi a cate 4 masini. Conceptul, foarte bine primit de catre clienti, a fost denumit „Test drive la biroul tau“. Consultantii de vanzari au stabilit intalniri cu potentialii clienti, pentru a le prezenta masinile chiar la sediul firmei lor.

Starurile caravanei

Modelele ce au participat la acest program au fost VW Caddy Furgon echipat ca atelier mobil de catre ACT Romania, VW Transporter Eurovan de 5+1 locuri, echipat ca atelier mobil tot de catre ACT Romania, un VW Crafter mixt de 8+1 locuri cu ampatament lung, echipat de catre C&I Eurotrans XXI, un VW Crafter cu ampatament mediu, echipat cu izolatie termica si agregat de refrigerare/congelare de catre Termoport, si un VW Crafter cu ampatament mediu echipat cu izolatie termica si agregat de refrigerare/congelare de catre Autofrigo, practic, pentru partea de frig, existand doua variante.

VW Caddy Exterior

Caddy de oras

Am putut analiza avantajele uneia dintre masinile caravanei, cu ocazia unui test efectuat pe un VW Caddy Furgon. Modelul testat de noi a fost echipat cu un motor de 1.968 cmc, SDI, cu o putere de 69 CP disponibili la 4.000 rpm si un cuplu maxim de 140 Nm la 2.200 rpm. Din punct de vedere al dotarilor, remarcam prezenta aerului conditionat, in rest masina fiind in echiparea standard. In privinta dinamicii, autovehiculul s-a comportat foarte bine, in ciuda puterii destul de reduse. Demarajul si reprizele sunt decente, dar pentru regim urban nici nu este nevoie de mai mult. In ceea ce priveste sistemul de franare si suspensiile, cei de la Volkswagen tin stacheta sus, lucru la care ne si asteptam de altfel. Consumul de combustibil este extrem de prietenos, valorile comunicate de catre oficialii VW arata ca un asemenea model are un consum mixt de 6 l/100 km. La partea de interior, remarcam gradul ridicat de confort care aminteste de turismele produse de catre VW, la fel ca si nivelul de finisare a materialelor folosite. Volanul este placut la atingere iar directia precisa, cutia de viteze este exacta, iar vizibilitatea este si ea la un nivel ridicat, chiar daca nu avem oglinda retrovizoare, cele laterale acoperind o raza suficient de mare astfel incat soferul sa nu aiba probleme.

Atelierul mobil

In partea de cargo, cei de la ACT Romania au montat pe peretele din stanga un “dulap” cu 4 compartimente diferite, etajate, ideale pentru cei care vor sa isi transforme masina intr-un atelier mobil. Noutatea este ca, in acest moment, nu mai este nevoie ca persoanele interesate de asa ceva sa isi caute singuri variante de carosare, cei de la VW Vehicule Comerciale putand sa livreze masina direct carosata, facand lucrurile mai simple pentru client. Pe langa echiparea din spatiul cargo, a mai fost amplasat suplimentar si un portbagaj pe plafon, de tip nou. Este construit din profile de otel, este sablat, prevenind ruginirea. In partea din fata a portbagajului, a fost integrat un deflector, proiect realizat in colaborare cu Universitatea din Louvain, in scopul reducerii poluarii acustice. Dimensiunile acestuia sunt de 2.200 x 1.100 mm, iar optional se poate monta un rulou, o pasarela din aluminiu cu diverse tipuri de fixare.

Fisa tehnica Volkswagen Caddy Furgon

Motorizare: 4 cilindri in linie, diesel, injectie directa

Capacitate cilindrica: 1.968 cmc

Putere: 69 CP/4.000 rpm

Cuplu maxim: 140 Nm/2.200 rpm

Consum mixt: 6 l/100 km

Pret model de baza: 10.975 EURO (plus TVA)

Pret special trasformare atelier mobil: 1.351 EURO (plus TVA)

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

Septembrie 2010

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.