Frigoblock echipează primul camion frigorific electric din Spania

Noul camion electric cu unitatea frigorifică Frigoblock FK25i din flota Almerika (Spania) va emite 60 de tone de CO2 în emisii mai putin, până la sfârșitul anului, în comparație cu vehiculele diesel.

Frigoblock, unul dintre cei mai importanți producători de unități frigorifice de transport din Europa și marca Thermo King, a anunțat colaborarea cu lanțul spaniol de supermarketuri Alimerka, rezultând primul camion frigorific complet electric care funcționează în Spania. Alimerka estimează că noul camion electric MAN eTGM cu unitatea frigorifică FK25i acționată de invertor de la Frigoblock îi va economisi 60 de tone de CO2 pe an, comparativ cu vehiculul tradițional alimentat cu motorină, cu un kilometraj anual de 60.000 km. Camionul frigorific electric cu zgomot redus este o soluție optimă pentru operațiunile urbane ale Alimerka, permițându-le să facă livrări cu emisii zero în afara orelor de vârf și pe timp de noapte.

„Sustenabilitatea este o prioritate pentru Alimerka și se vede în eforturile noastre de a trece către o distribuție și o logistică cu emisii zero”, a declarat Pelayo Alonso Naves, manager de flotă și întreținere la Alimerka. „Operarea primului camion frigorific electric din Spania este un pas următor în eforturile noastre către livrări urbane ecologice, ca urmare a conversiei la dube electrice și camioane alimentate cu GNL. Suntem recunoscători pentru expertiza și sprijinul Frigoblock. Tehnologia lor ne ajută să facem acest lucru posibil.”

„La Frigoblock suntem dedicați inovației durabile. Ne folosim expertiza în refrigerarea electrică pentru transport pentru a sprijini clienții noștri în eforturile lor către operațiuni mai ecologice și mai eficiente”, a declarat Francisco Cambra, director de vânzări pentru Spania și Portugalia la Thermo King și Frigoblock. „Văzând că tehnologia Frigoblock îi permite Alimerka să opereze primul camion frigorific electric din Spania, este o realizare importantă pentru noi. Acest proiect marchează un pas major în electrificarea transporturilor și către distribuția urbană cu zero emisii în Spania.”

„Combinația dintre camionul MAN eTGM și FK25i de la Frigoblock contribuie semnificativ la un model de livrare eficient. Posibilitatea de a intra în zone cu emisii reduse la orice oră din zi sau din noapte, când traficul este mai scăzut și parcarea mai ușoară, ne permite să economisim timp, să creștem punctualitatea și timpul de funcționare”, a continuat Pelayo Alonso Naves.

Camionul frigorific MAN eTGM Frigoblock de la Almerika are o autonomie de 180 de kilometri. Acest lucru îi permite să opereze o zi completă de lucru pe rutele de ultimul kilometru din zonele urbane Oviedo, Gijón și Avilés. Timpul de reîncărcare al vehiculului este între 1 și 1,5 ore și se realizează cu ajutorul stațiilor de încărcare rapidă situate în Centrul Logistic Alimerka. O parte din energie provine din instalarea a peste 7.500 de panouri fotovoltaice – cea mai mare instalație de panouri solare din regiunea Asturias.

Despre Frigoblock

Frigoblock este o marcă Thermo King. Thermo King – de la Trane Technologies (NYSE: TT), un inovator global în domeniul climei – este un lider mondial în soluții durabile de control al temperaturii de transport. Thermo King furnizează soluții de control al temperaturii de transport pentru o varietate de aplicații, inclusiv remorci, caroserii, autobuze, transport aerian, containere de bord și vagoane de cale ferată din 1938.

Despre Alimerka

Alimerka este un lanț spaniol de supermarketuri și o companie de distribuție cu sediul în Lugo de Llanera, în Asturias. Grupul are 168 de supermarketuri în comunitățile autonome Asturias, Castilla y León, Galicia și Cantabria.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.