Angajaţii Oltchim vin peste Ponta la Bucureşti

Liderii sindicali ai Oltchim şi Arpechim au anunţat că 1.000 de angajaţi de la ambele unităţi vor veni, joi, la Bucureşti, să protesteze în faţa Guvernului împotriva iminentelor disponibilizări de la combinatul vâlcean. Sindicaliştii sunt convinşi că premierul Victor Ponta nu cunoaşte situaţia reală şi doresc neapărat o întâlnire cu el, să-i prezinte şi planul pe care l-au gândit pentru redresarea unităţii.

Dacă în periplul său prin ţară, la alegerile structurilor de conducere ale PSD, prim-ministrul nu şi-a găsit timp să treacă şi pe la Râmnicu-Vâlcea, liderul de sindicat Mihai Diculoiu spune că „ne vom duce noi la el, la Bucureşti, să-i prezentăm exact situaţia”.

Până joi, el va încerca să obţină autorizaţia pentru mitingul pe care doreşte să îl organizeze la Guvern împreună cu colegul său de la Sindicatul „Unirea” al Arpechim Piteşti.

Săptămâna neagră pentru angajaţii Oltchim vine cu preavizele de concediere colectivă. Vor fi disponibilizaţi 1.000 sau 1.300 de angajaţi, iar 500 vor intra în şomaj tehnic. Rămâne de văzut cum se va face selecţia, dar cei 3.300 de salariaţi sunt disperaţi. Vineri au primit 45% din lichidarea pe februarie, dar ei reclamă că nu şi-au mai primit banii încă din decembrie.

Magda SEVERIN     

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.