11 rezervoare cu motorina si pacura, confiscate la Constanta intr-un caz de evaziune fiscala

Politistii de la Transporturi Maritime Constanta au confiscat 11 rezervoare incarcate cu 19.000 de mc de motorina si pacura, in valoare de peste 75 de milioane de lei, intr-un caz in care administratorul unei firme din Constanta este cercetat pentru evaziune fiscala. Anchetatorii au stabilit ca, la sfarsitul lunii iulie, administratorul societatii a evidentiat in documentele legale ale firmei operatiuni fictive aferente tranzactiilor cu produse petroliere, utilizand un permis de incarcare a 25.000 de tone de combustibil la o nava aflata in Portul Constanta. Documentul a fost completat in fals, in numele unei alte societati comerciale din Constanta, intrucat firma respectiva nu era de agenturare a navei.

In acest caz, pentru probarea activitatii infractionale, politistii, sub coordonarea unui procuror de la Parchetului Tribunalului Constanta, au facut, miercuri, trei perchezitii domiciliare, din care doua in municipiului Constanta si una in Bucuresti, la sediul social declarat si la punctele de lucru ale societatii.

In urma perchezitiilor au fost ridicate documente de evidenta contabila aferente perioadei 2006-2012, precum si unitati de calculator ce urmeaza a fi perchezitionate informatic.

Totodata, anchetatorii au gasit 11 rezervoare de combustibil incarcate cu aproximativ 19.000 de metri cubi de combustibil tip M, motorina, biodiesel si pacura, in valoare totala de 75.792.000 de lei. Combustibilul a fost indisponibilizat pana la stabilirea legalitatii provenientei acestuia.

Pentru stabilirea exacta a prejudicului produs bugetului de stat va fi solicitata o verificare de specialitate la Directia Regionala pentru Accize si Operatiuni Vamale Constanta. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.