Armata, cu motoarele pornite

Armata este pregatita sa intervina cu 4.000 de militari si alti 4.000 de schimb, plus 1.000 de mijloace tehnice, in misiuni de evacuare a persoanelor, de deszapezire a cailor de comunicatii, de deblocare a autovehiculelor si de evacuare medicala terestra si aeriana, daca va fi nevoie in perioada urmatoare de Cod Galben de fenomene meteo periculoase.

Ministrul Gabriel Oprea a ordonat inca de miercuri seara pregatirea efectivelor si tehnicii militare de pe intreg teritoriul tarii, pentru a fi in masura sa intervina de urgenta, la solicitarea autoritatilor publice locale si centrale, pentru limitarea efectelor ninsorilor abundente, ale viscolului si temperaturilor negative extreme, preconizate pentru perioada 2 – 7 februarie.

“Fortele si mijloacele Ministerului Apararii Nationale destinate interventiilor vor fi organizate pe detasamente si vor putea executa misiuni de evacuare a persoanelor, deszapezire a cailor de comunicatii, deblocare a autovehiculelor, evacuare medicala terestra si aeriana”, se arata intr-un comunicat al MApN.

Reamintim ca, saptamana trecuta, Armata a efectuat operatiuni de salvare cu peste 1.500 de militari si  tehnica (transportoare blindate au deszapezit Autostrada Soarelui, spre exemplu) pe mai multe drumuri nationale si pe autostrazi, unde interventia utilajelor “civile” s-a dovedit inutila.

Totodata, in perioada 31 ianuarie – 2 februarie, remorcherul militar fluvial al Fortelor Navale Romane a transportat pe Dunare peste 250 de persoane, intre municipiul Tulcea si suburbia Tudor Vladimirescu. Interdictia de circulatie pe Dunare a navelor comerciale instituita marti de Capitania Zonala Tulcea, ca urmare a aparitiei formatiunilor de gheata pe fluviu, ramane in vigoare, precizeaza MApN.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.