Băsescu nu se bagă în războiul Udrea-SRI

Contactat de jurnalişti pentru un comentariu asupra războiului Udrea-SRI, fostul președinte Traian Băsescu a precizat, într-un răspuns trimis la solicitarea Libertatea, că „pentru moment, nu şi-a schimbat decizia” din decembrie de a nu face declaraţii publice și că îi este “tare bine în mijlocul familiei” – despre care amintim că i s-a mărit cu un nepoțel.

“Aşa cum ştiţi, din 21.12.2014, nu am mai avut nici un fel de declaraţii publice şi pentru moment nu mi-am schimbat decizia. Îmi este tare bine în mijlocul familiei”, a arătat Traian Băsescu într-un e-mail transmis la solicitarea Libertatea.

Elena Udrea a spus ieri, într-un interviu la Gândul Live, că l-a informat şi pe Traian Băsescu, pe vremea când era președinte, despre faptul că şeful interimar al SRI, generalul Florian Coldea, i-ar fi cerut lui Dorin Cocoş să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, pentru televiziunea acestuia, România TV.

Elena Udrea a refuzat să spună care a fost reacţia lui Băsescu.

„I-am spus şi preşedintelui. Ce a făcut el va trebui să îl întrebaţi pe dânsul. Nu vreau să discut  despre ce a spus preşedintele Traian Băsescu. Mă surprinde în schimb că toată lumea aşteaptă şi încearcă să provoace o reacţie a preşedintelui. Nu ar fi mai simplu să îl întrebăm înainte pe Dorin Cocoş, pe Alin Cocoş?”, a întrebat ea, retoric.

După ce a relatat acest subiect în interviul din 30 ianuarie la Hotnews,  Udrea a reluat povestea la Gândul Live: „Fostul soţ a venit şi în acest context în care am vrut să lămurim povestea acelui împrumut mi-a zis despre această întâmplare, rugându-mă să-i fixez o întâlnire cu Dl Coldea şi Maior. Puteam să spun că Dorin Cocoş vrea să stea de vorbă cu ei. Nu am fixat, nu a avut loc acea întâlnire”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.