Băsescu: Ponta rămâne premier; îl tămâiază pe Iohannis și lui îi place. Ponta confirmă: Nu există Opoziție

Traian Băsescu a declarat astăzi, la Adevărul Live, că Victor Ponta va rămâne premier până după alegerile parlamentare de la sfârșitul lui 2016, deoarece „îl tămâiază” pe preşedintele Klaus Iohannis iar acestuia îi place.

”După alegerile din noiembrie 2014 eram sigur că nu rămâne. Acum sunt convins că da. Îl tămâiază pe Iohannis şi lui Iohannis îi place”, a precizat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a mai spus că l-a numit pe Victor Ponta premier pentru că nu avea altă soluţie, în condiţiile în care USL a obţinut 68% la alegerile parlamentare.

”Nu am avut încredere în Victor Ponta şi vă pot spune că l-am desemnat în mai pentru că era liderul USL, care oricum dobândise majoritate în Parlament, deci nu aveam ce să fac. Era clar că PDL pierduse majoritatea şi să fac ce făcusem în 2009, două-trei numiri, când ţara abia ieşea din criză, mi se părea prea mult. Am spus să dăm Opoziţiei funcţia de premier. Mulţi spun că eu l-am numit pe Ponta. Frate, voi i-aţi dat 68% din voturi!”, a completat Traian Băsescu.

Nu există alternativă la Guvernul Ponta

Convins și el că nu există niciun risc să fie dat jos de la putere, Victor Ponta a declarat astăzi, într-un interviu la Agerpres – în timpul turneului pe care îl efectuează în țările arabe -, că nu există în acest moment Opoziție în România – adică o alternativă la Guvernul Ponta.

”Realitatea este următoarea: în acest moment, și o spun cu toată răspunderea și nu știu dacă se supără sau nu colegii mei, nu există Opoziție. Prin Opoziție eu înțeleg o alternativă. Există Opoziție în sensul că cineva ne ceartă tot timpul dar nu există o alternativă. Există, e bun sau e rău, Guvernul Ponta – în partea cealaltă nu există nimic. Deci, care sunt lucrurile pentru care alternativa militează? Ce vreți voi să faceți cu Constituția? Nu mai vreți să o modificăm! Ce vreți să faceți cu TVA-ul? Nu mai vrem să-l reducem dacă l-ați redus voi, dacă nu-l reduceați voiam noi! Adică, asta e, de fapt, situația politică actuală și de asta la moțiune îmi e teamă că n-o să vorbim, pentru că nu există o alternativă la Guvernul actual, mi-e teamă că o să fie așa, un șir lung de scandaluri tipice anilor trecuți, la care eu nu o să răspund”, a precizat premierul Ponta.

Magda SEVERIN

Sursă foto: www.puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.