BERD a împrumutat CFR cu 175 mil euro, să-şi plătească datoriile curente

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a acordat un împrumut de 175 milioane euro companiei CFR SA, finanţare care va permite companiei feroviare să-şi achite datoriile curente, lucru ce va genera eliberarea de fonduri pentru investiţii şi lucrări de întreţinere.

“Împrumutul, distribuit în două tranşe în funcţie de măsuri specifice de reformă, este parte a programului de restructurare pentru CFR, ce totalizează 1,2 miliarde euro. Acesta va sprijini în mod special reformele de guvernanţă corporativă, ce completează şi consolidează măsurile recomandate de FMI. De asemenea, banca va finanţa şi o analiză independentă a practicilor actuale ale operatorului feroviar şi va contribui la elaborarea unui plan de restructurare detaliat – un element cheie al reformelor sprijinite de BERD”, se arată într-un comunicat al băncii.

BERD a investit în modernizarea staţiilor de cale ferata în 5 mari oraşe din România, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Craiova şi Timişoara, şi a finanţat modernizarea distribuitorului de energie electrică al CFR, CFR Electrificare.

De la începutul operaţiunilor în România, BERD a investit aproximativ 6 miliarde euro în peste 300 de proiecte din domeniile financiar, corporativ, infrastructură şi energie, mobilizând investiţii suplimentare de aproape 11 miliarde euro. În sectorul transporturilor, banca a investit până în prezent aproximativ 500 milioane euro. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.