Camera Deputaţilor cumpără 50 de maşini cu plata la anul

Camera Deputaţilor va cumpăra 50 de autoturisme, pentru a le înlocui pe cele vechi de peste 13 ani, care au peste 700.000 de kilometri parcurşi. Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei, argumentează achiziţia prin costurile ridicate de întreţinere, mult mai mari, pe an, decât contravaloarea unui autoturism nou. Plata maşinilor se va face însă anul viitor, întrucât instituţia se confruntă cu mari cheltuieli, după ce Parlamentul a amânat pentru sesiunea din toamnă modificarea Statului senatorilor şi deputaţilor – declarat neconstituţional de CCR. Astfel, bugetul deja a secătuit al Senatului şi Camerei Deputaţilor va înghiţi în această vară şi ultimul bănuţ din vistierie.

“Se poate întâmpla, dacă se negociază bine în caietul de sarcini, să nu fie achitat niciun ban în acest an, se poate face acest lucru, adică să cumperi maşini pe credit furnizor, să le plăteşti începând de anul viitor în fiecare lună. Noi trebuie să ne păstrăm angajamentul că nu intrăm în deficitul României”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Valeriu Zgonea a precizat că vor fi înlocuite maşinile aflate la dispoziţia membrilor Biroului Permanent, a liderilor grupurilor politice, a preşedinţilor de comisii, marca Daewoo Nubira şi care au peste 700.000 de kilometri parcurşi.

Noile maşini vor fi româneşti sau produse în România, potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor. “Mergem pe varianta pe care am discutat-o şi cu ministerul de Finanţe la momentul respectiv (…). Sper să putem să găsim o soluţie să dăm de muncă cetăţenilor români, indiferent unde lucrează ei”, a spus Zgonea.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.