CBRE, cotă de piaţă de aproape 80% pe piaţa spaţiilor industriale în Q1 2013

CBRE a intermediat în primul trimestru al acestui an aproape 80% din totalul suprafeţei de spaţii industriale tranzacţionate prin agenţiile de real estate, se arată în comunicatul remis redacţiei şi pe care îl redăm integral. „Anul 2013 se anunţă a fi unul foarte activ pentru piaţa spaţiilor industriale, întrucât ajunge la final o mare parte din contractele semnate de companii în 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană. Ne bucurăm că multe dintre aceste companii au încredere în CBRE, fapt care a fost vizibil în evoluţia afacerilor noastre în primul trimestru”, a declarat Răzvan Iorgu, Director General, CBRE România.

Astfel, din cei aproximativ 83.000 de metri pătraţi intermediaţi de companiile de profil, CBRE a intermediat 65.000 metri pătraţi.

Carrefour, retailerul cu cea mai mare suprafaţă de depozitare în Bucureşti a prelungit contractul în Europolis Logistic Park pentru cei 45.000 metri pătraţi, tranzacţie intermediată de CBRE.

„Faptul că o companie importantă, precum CA IMMO, proprietarul Europolis Logistic Park, a ales CBRE să intermedieze această tranzacţie reprezintă o reconfirmare a reputaţiei excelente de care se bucură compania noastră pe piaţa de real estate, precum şi o dovadă a experienţei şi capacităţii noastre de a încheia cu succes proiecte complexe”, a declarat Marian Orzu (foto), Director Departament Industrial, CBRE România.

O altă tranzacţie importantă intemediată de CBRE în primul trimestru a fost închirierea de către Elit, distribuitor de piese auto-moto, a 9.000 metri pătraţi în Europolis Park din Bucureşti.

De asemenea, în luna ianuarie, CBRE a intermediat o tranzacţie pentru Inter Cars, lider european în domeniul distribuţiei de piese de schimb şi accesorii auto, care a închiriat un spaţiu de depozitare de 5.500 metri pătraţi în parcul industrial Codlea, dezvoltat de compania Warehouses de Pauw (WDP) în jdueţul Braşov. WDP este lider de piaţă în Benelux şi un jucător important pe plan internaţional, oferind servicii personalizate de dezvoltare, management şi închiriere de proprietăţi logistice şi industriale.

Parcul industrial din judeţul Braşov are o suprafaţă de depozitare de 95.000 metri pătraţi şi prezintă, datorită locaţiei, numeroase avantaje, precum accesul direct la DN1, vecinătatea oraşului Braşov, conexiunea facilă (rutieră sau feroviară) cu Bucureşti şi cu alte oraşe importante ale ţării, dar şi apropierea faţă de viitorului aeroport internaţional Braşov-Ghimbav.

O suprafaţă similară a fost intermediată de CBRE şi în luna martie, pentru Global Enterprises, companie specializată în fabricarea de mase plastice şi produse de interior pentru industria auto. Aceasta a închiriat o unitate de producţie de 5.630 de metri pătraţi, în Ploieşti West Park, cel mai mare parc industrial din Europa de Est, dezvoltat de grupul belgian Alinso.

Despre CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBG), o companie listată la S&P 500, cu sediul central în Los Angeles, este cea mai mare firmă de servicii comerciale imobiliare din lume. Compania are aproximativ 34.000 de angajaţi (excluzând afiliaţii) şi deserveşte proprietarii de active imobiliare, investitorii şi chiriaşii prin intermendiul celor peste 300 de birouri din întreaga lume (excluzând afiliaţii).

CBRE oferă consultanţă strategică şi executorie pentru vânzarea sau închirierea proprietăţilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietăţilor şi altor facilităţi, consultanţă în materie de credite ipotecare, estimare şi evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investiţiei, precum şi cercetare şi consultanţă. Mai multe informaţii la: www.cbre.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.