Cefin Trucks a livrat vehiculul Ford Trucks cu numărul 2000 în România

Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks în România, sărbătorește livrarea vehiculului cu numărul 2.000, prag atins în luna iulie 2021.

Cu ocazia aniversării livrării primelor 1.000 de unități Ford Trucks în România, parcurs realizat în 30 de luni, a fost setat un nou obiectiv, ca următoarele 1.000 să fie livrate către clienții brandului în jumătate din timp, și anume 15 luni. În pofida unei perioade atipice, dificilă atât din punct de vedere social cât și economic, Cefin Trucks a reușit să îndeplinească obiectivul în vara anului 2021.  

Următorul obiectiv este setat în condițiile unei accelerări a ritmului de vânzare, și constă în livrarea vehiculului cu numărul 3.000 până la sfârșitul anului 2022.

Acest obiectiv și multe altele sunt posibile datorită  implementării unei strategii complexe și a unei viziuni pe termen lung, care are la bază nevoile clienților, din zona de achiziții, servicii after sales din România și internațional, servicii financiare și informațiile despre flotă (localizare, gestiune transport, stil de condus, consum, tahograf etc.).

„Livrarea a 2.000 de unități Ford Trucks în România nu reprezintă pentru noi un simplu număr. Acest rezultat este un semnal concret de apreciere din partea clienților atât referitor la produse, cât la serviciile pe care le oferim. Este de asemenea dovada unei munci extraordinare a echipei noastre și a tuturor celor implicați (furnizori, clienți, finanțatori și acționari). Avem în jurul nostru o comunitate care se formează, și care generează toată dinamica companiei. Toate strategiile noastre se bazează pe principiul că atunci când clientul are de câștigat, acest lucru se transformă în câștig și pentru companie. În acest scop încercăm să creăm zilnic oportunitatea de a maximiza valoarea adăugată pe care o putem oferi clienților noștri și să implementăm produse și servicii pentru a îndeplini acest obiectiv esențial pentru succesul nostru. Doar printr-un proces constant de îmbunătățire a serviciilor și a produselor pe care le oferim ca și companie, vom atinge, nu numai noua provocare de a livra 3.000 de vehicule Ford Trucks până la sfârșitul anului 2022, dar și de a oferi cea mai mare valoarea adăugată pentru clienții noștri”, a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks.

Obiectivul Cefin Trucks este să mențină Ford Trucks în topul preferințelor clienților, acolo unde sunt deja lideri în segmente precum cel al vehiculelor de construcții și cele specializate, și să păstreze trendul ascendent al cotei de piață.

Gabriel Tudor, sales director & Ford Trucks Brand Manager

„Ford Trucks a dovedit deja un raport calitate-preț foarte bun și flexibilitate în fața cerințelor pieței pe care Cefin Trucks o poate acomoda prin experiența pe care o are în servicii integrate. Principalii piloni pe care ne construim strategia de creștere, centrată pe parteneriatul cu clienții nostri, sunt: Digitalizarea și integrarea tuturor serviciilor din procesul de vânzare și post vânzare pentru a garanta un acces ușor și transparent al clienților către toate informațiile relevante pentru o gestiune eficientă a parcului de vehicule; Servicii financiare rapide cu valoare adăugată pentru clienți (soluții de leasing, plăți în rate, soluții de închiriere vehicule comerciale pe termen scurt și mediu); Servicii de Trade-In prin care preluăm și valorificăm camionul vechi pentru achiziția unui nou Ford Trucks; Crearea unei comunități Ford Trucks în România pentru a fi aproape de toți cei care ne aleg; Consolidarea rețelei naționale de vânzări, o echipă profesionistă care cunoaște deja foarte bine nevoile pieței și avantajele produselor ce vin în ajutorul clienților; Creșterea rețelei de service, pentru a fi alături de clienți oriunde aceștia au nevoie, în acest moment numărând deja 20 de locații în România. Dezvoltarea permanentă a rețelei internaționale de service Ford Trucks vine de asemenea în ajutorul clienților care aleg F-Max pentru transport internațional”, a declarat Gabriel Tudor, sales director & Ford Trucks Brand Manager.

Ford Trucks este prezent în România din 2017 alături de partenerul Cefin Trucks

„Acest parteneriat s-a dovedit a fi un real succes în ultimii patru ani, timp în care brandul și-a consolidat poziția în piața de vehicule comerciale grele, în drumul către topul mărcilor din industrie. Ne concentrăm pe consolidarea poziției de lider în segmentul vehiculelor de construcții și specializate, în timp ce ne adaptăm la noile tehnologii și nevoile pieței permanent în evoluție. De asemenea avem ca obiectiv să menținem trendul ascendent în segmentul de transport internațional, cu produsul Ford Trucks F-MAX. Ford Trucks are o strategie complexă și ambițioasă de extindere internațională, după integrarea completă a rețelei Europei Centrale, de Sud și de Est în 2020, continuând în 2021 pentru țările din Europa de Vest, proces ce va ajunge la maturitate în 2022. În timp ce extinderea rețelei de service atât națională cât și internațională contribuie foarte mult la încrederea pe care o construim cu clienții noștri, accelerarea volumului de vânzări în România este, de asemenea, foarte importantă în 2022. Aceasta ne permite să ne setăm ca obiectiv ca următoarele 1.000 de unități Ford Trucks să fie livrate până la sfârșitul anului 2022. Anul 2021 reprezintă încă un an de succes pentru Ford Trucks, când am crescut volumul de vânzări și cotele de piață, în special în piețele europene. Am făcut pași importanți pentru a finaliza rețeaua noastră din Europa de Vest. Este deja evident că Cefin Trucks va închide anul 2021 printre lideri în ceea ce privește cota de piață și rămâne un candidat puternic pentru topul din 2022”, a declarat Koray Kuvvet, managing director Eastern Europe & Balkans pentru Ford Trucks.

Ford Trucks – evoluţie accelerată pe piaţa românească

Luna mai 2017 a marcat o etapă importantă în evoluţia companiei, prin lansarea oficială a activității de importator Ford Trucks.

În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.

În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă la 4,1%.

Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând in noiembrie 2019 un total de peste 1.000 de unități Ford Trucks. Datorită lansării F-MAX, un vehicul potrivit pentru transportul internațional, Cefin Trucks intenționează să-și mărească cota de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere rămâne foarte ridicat. Cefin Trucks a mizat pe păstrarea poziției de lider în alegerile clienților din segmentele de Construcții și Vehicule municipale și în 2020, atingând locul 4 în Topul Brandurilor de Vehicule Comerciale, cu o cotă de piață de 11.8%. Tot în 2020, Cefin Trucks și-a extins rețeaua de service, ajungând la 19 centre service în România, adăugând la o nouă dimensiune multibrand a acesteia, prin inaugurarea serviciilor de reparații Ford LCV în centrul din București.

În anul 2021, Ford Trucks atinge pragul de 2.000 de unități vândute în România, urmând să seteze un nou obiectiv de creștere în acest sens, cel de 3.000 de unități până la sfârșitul anului 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.