CFR Marfă va transporta cărbune pentru CET Govora

CFR Marfă a câştigat licitaţia organizată de către Centrala Electrică deTermoficare (C.E.T.) Govora pentru transportul pe calea ferată a 2,4 milioane de tone de cărbune tip lignit, pe două relaţii de transport, respectiv staţia CF Berbeşti, până la C.E.T. Govora şi C.F.R. Alunu până la C.E.T. Govora, informează, astăzi, compania.

Contractul de transport va fi încheiat pe o perioada de un an.

“CFR Marfă este în continuare constrânsă să ia măsuri drastice în vederea redresării activităţii, pentru a avea şansa reîntoarcerii la un grafic de creştere normală. În această perioadă, piaţa transportului feroviar de marfă s-a redimensionat, fapt ce duce la o maturizare a acesteia, iar în noile condiţii CFR Marfă urmăreşte dezvoltarea permanentă a relaţiilor cu clienţii prin fidelizarea şi păstrarea celor existenţi şi atragerea de noi parteneriate, toate aceste fiind posibile doar prin adoptarea unor politici comerciale flexibile”, declară, în comunicatul remis redacţiei, noul director general al CFR Marfă, Dan Valentin Belcea.

După ratarea lamentabilă a privatizării, conducerea companiei a început procedurile de concediere colectivă a 2.500 de angajaţi. 

Noul ministru al Transporturilor, Dan Şova, susţine chiar că CFR Marfă o duce bine, deoarece nu mai are datorii la stat şi nici la furnizorii de energie. Nu spune însă că datoriile de 1,5 miliarde de lei acumulate de CFR Marfă la bugetul de stat au fost transformate în acţiuni, anul trecut, printr-o Ordonanţă de urgenţă.

Dan Șova a mai anunţat că privatizarea va fi reluată anul acesta, dar nu de Ministerul Transporturilor, ci de noul Departament de Privatizare din Ministerul Economiei, după ce Guvernul Ponta a ratat vânzarea pachetului majoritar de 51% de acţiuni al CFR Marfă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.