Comenius Regio – Scoli Europene

 

Consiliul Local al Sectorului 3 (CLS3) si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) au lansat, marti, Proiectul Comenius Regio “European Schools”/“Scoli Europene” 2011-2013 Romania – Spania, in cadrul programului de invatare de-a lungul vietii, LLP.

Proiectul pune bazele parteneriatului dintre Regiunea Bucuresti – Ilfov – Romania, reprezentata de CLS3, Liceul Teoretic “Benjamin Franklin”, Colegiul National “Matei Basarab”, Asociatia “Manageri fara frontiere” si ISMB, si Regiunea Catalonia – Spania, reprezentata de Inspeccion De Educacion En Barcelona Ciudad, Institut Municipal D’Educacio Secundaria “Manuel Zafra”, Escola Proa, Institut D’Educacio Secundaria “Ernest Lluch”, Escola Virolai si Forum Europeu D’Administradors De L’educacio De Catalunya.

Cu un buget de 52.713 de euro aferent parteneriatului romanesc, “European Schools” este unul dintre cele 15 proiecte Comenius-Regio aprobate in Romania in anul 2011. El va sprijini cooperarea intre autoritatile locale responsabile in domeniul educatiei din cele doua regiuni europene, pentru a genera noi modele de crestere a competitivitatii educationale.

Obiectivele proiectului sunt promovarea valorilor educationale europene, comunicarea interculturala, coeziunea sociala, cresterea calitatii in educatie, promovarea cooperarii si colaborarii intre scolile din Romania si institutiile similare din Spania si imbunatatirea calitatii in educatie, prin cresterea calitatii managementului educational.

Aceste obiective vor fi atinse prin actiuni comune ale partenerilor derulate pe durata celor doi ani de implementare, actiuni care se vor concretiza cu lansarea e-studiului “Competente pentru managementul educational“, care vor adresa teme precum scoala si comunitatea, dezvoltarea educationala, autoevaluarea institutionala si asigurarea calitatii in contextul evolutiei sociale. Trusa de unelte a proiectului va consta din organizarea de sesiuni de lucru, activitati de diseminare prin intermediul brosurilor de informare si a web site-ului proiectului.

Consiliul Local al Sectorului 3 Bucuresti isi propune, impreuna cu autoritatile responsabile, cu unitatile de invatamant si cu asociatiile interesate, o buna colaborare  in promovarea de bune practici si de modele de succes, pentru a lupta cu aspectele negative care afecteaza sistemul educational la acest inceput de mileniu si pentru a creste competitivitatea sistemului educational. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.